Полуфинале Вимблдона

Ево шта је Мусети рекао о мечу са Ђоковићем

  • 10.07.2024. 20:25

Лоренцо Мусети је направио мало изненађење у четвртфиналу Вимблдона и заказао је дуел са Новаком Ђоковићем у полуфиналу, које је на програму у петак.

Мусети је елиминисао Тејлора Фрица у пет сетова и лако остварио највећи резултат у каријери. Послије меча, није знао како да опише усред емоција које су га обузеле.

Новак сазнао противника у полуфиналу Вимблдона

Новак сазнао противника у полуфиналу Вимблдона

- Немам ријечи, тешко је да причам, али даћу све од себе. Још не схватам шта сам урадио, хвала свим навијачима Италијанима који су дошли да ме бодре. Разговарао сам са тимом, мало смо се и шалили о покушају да играм на највећим теренима, на терену број 1 или Централном. Велика је част за мене. Тејлор је дошао у великој форми, веома сам срећан што сам у полуфиналу. Хвала мом тиму и навијачима, поготово онима из мог града који су дошли да ме подрже. 

Какве су биле емоције током меча?

Ово тешко да ће још некоме поћи за руком: Ђоковић изједначио рекорд Федерера

Ово тешко да ће још некоме поћи за руком: Ђоковић изједначио рекорд Федерера

- Играо сам вјероватно свој најбољи тенис, чувао сам најбоље за крај у овом сету. Није био најбољи први сет због грешака, он је добро сервирао. Покушавао сам нешто да ухватим у другом. Послије брејка рано, промијенио сам приступ, то је учинило велику разлику у моју корист и ево ме са побједом.

Модератор је питао и за наредни меч у којем Мусетија чека Ђоковић, након чега је Италијан рекао само лијепе ријечи о Новаку.

- Он вјероватно зна подлогу и стадион. он је легенда било гдје, а поготово овдје на Вимблдону. У посљедњим годинама је урадио нешто незамисливо за многе. Имали смо прилику да играмо много пута, знамо се добро. Увијек је то била велика борба, ја очекујем. Мислим да ће бити један од највећих изазова, ја волим да будем онај кога изазивају, даћу 100 одсто својих могућности, па да видимо шта ће се десити - рекао је Мусети.

Пратите нас и путем Вибера