ATV

Srpski as

Evo šta je Novak sve zaradio plasmanom u četvrtfinale Rolan Garosa

  • Izvor: Telegraf
  • 04.06.2023. 21:25

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pobjedom nad Huanom Pablom Variljasom u tri seta, a sljedeći protivnik biće mu Karen Hačanov iz Rusije sa kojim ima odličan skor od osam trijumfa i samo jednog poraza.

Naravno, samim plasmanom u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske, Novak je uspio da odbrani veliki broj bodova koji je osvojio prošle godine, kada je takođe eliminisan u četvrtfinalu i to u onom meču sa Rafaelom Nadalom u četiri seta.

Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa

Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa

To znači da je sada na "nuli" kada su ATP bodovi u pitanju, tako da će zadržati 5.955 bodova, a to bi naravno mogao i da unaprijedi ukoliko prođe Hačanova i plasira se među četiri najbolja, što bi značilo da bi samim tim na listi obišao i Danila Medvedeva, koji stoji na 6.100 bodova i izgubio je 230 u odnosu na početak turnira.

Može se desiti i da do kraja Rolan Garosa, Novak preskoči i Karlosa Alkaraza na prvom mjestu ATP liste, a da bi se to dogodilo, potrebno je da Đoković osvoji turnir, a da Alkaraz ispadne u polufinalu ili da Karlos ispadne od Lorenca Musetija danas, a da naš teniser dođe do finala.

Ispovijest djevojke koja je pobjegla ubici iz Mladenovca

Ispovijest djevojke koja je pobjegla ubici iz Mladenovca

Što se tiče novčanog dijela, Đoković je plasmanom u četvrtfinale postao bogatiji za tačno 400.000 evra, odnosno 434.094 dolara, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu za 5,26 odsto.

Ako kojim slučajem Novak prođe u polufinale, sljeduje mu 630.000 evra, a za plasman u finale ide 1.150.000 evra. Pobjedniku će pripasti duplo veća suma, dakle 2.300.000 evra.