Švajcarski teniser

Federer: Poraz od Hurkača najteži momenat u karijeri

  • Izvor: Agencije
  • 21.09.2022.10:10

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da mu je prošlogodišnji duel protiv Poljaka Huberta Hurkača u četvrtfinalu Vimbldona najteži trenutak u karijeri.

Federer je u četvrtfinalu Vimbldona 2021. poražen od Hurkača 6:3, 7:6, 6:0.

"Posljednji set protiv Hurkača bio je najteži trenutak u mojoj karijeri. Shvatio sam da više ništa ne funkcioniše. Razočaranje je bilo kao vatromet u mojoj glavi, nisam znao kako da idem dalje sa tim koljenom", rekao je Federer za Radio televiziju Švedske.

On je istakao da je osjetio olakšanje kada je prošlog četvrtka objavio da će se povući poslije Lejver kupa, koji je na programu od 23. do 25. septembra u Londonu.

"Srećan sam i iznenađen koliko dobro udaram loptu, ali neću moći da igram u singlu, zato i nije opcija da igram na turniru u Bazelu", rekao je Federer.

Švajcarac je rekao da je "pustio suzu ili dvije", ali da je srećan što se odlučio na povlačenje iz tenisa.

"Moje koljeno nije popuštalo, nije napredovalo dovoljno dobro. Kada smo dobili rezultate skenera koji nisu bili zadovoljavajući, pomislio sam da je gotovo", naveo je Federer.

On je istakao da će nastaviti da igra egzibicione mečeve.

"Volio bih da odigram egzibiciju u narednih šest do devet mjeseci. Želim da pozovem sve svoje saputnike da im se zahvalim", rekao je Federer.

Švajcarski teniser je rekao da su njegova djeca plakakala kada je objavio da će završiti tenisku karijeru.

"Posljednjih nekoliko godina vjerovatno su bili teži mojoj supruzi Mirki nego meni. Nije uživala više da me gleda kako igram, uz sve povrede. Mislim da je za nju ovo olakšanje. Kada je riječ o djeci, bili su tužni. Troje od njih četvoro je plakalo. Međutim, uvijek su mi govorili: Prestani da igraš tenis, želimo na skijanje s tobom", zaključio je 41-godišnji Švajcarac.

Brojni teniski stručnjaci smatraju da je Federer jedan od najboljih tenisera u istoriji.

Osvojio 103 trofeja u singlu, a od toga 20 Gren slem titula. Tokom karijere ostvario je 1.251 pobjedu i pretrpio 275 poraza. Federer je 310 nedjelja bio prvi na ATP listi, od čega 237 uzastopnih nedjelja.

Tagovi: