Legendarni teniser

Gdje je i šta Federer radi u penziji

  • Извор: Телеграф
  • 24.01.2023. 19:41

Ovo je prva teniska sezona posle pune 22, da u njoj neće biti Rodžera Federera, jednog od najvećih igrača u istoriji tenisa.

Federer se oprostio od tenisa u septembru 2022. godine na Lejver kupu u Londonu, kada su njegove suze obišle planetu.

Rodžer u 41. godini nije mogao više da se vrati i da bude na profesionalnom nivou poslije nekoliko teških povreda i operacije kolena i odlučio je da kaže da je gotovo i "okačio je teniske rekete o klin".

Federer sada ima priliku da radi sve ono što je propuštao godinama zbog tenisa, turnira i treninga.

Život mu se potpuno promijenio, a to se može vidjeti i na osnovu malo detalja koje objavljuje o svom profilu na Instagramu.

Dok traje Australijan open, a Novak Đoković juri jubilarnu 10. titulu u Melburnu i ukupno 22. Gren slem titulu u karijeri, Federer uživa u skijanju, prenosi "Telegraf.rs".

Objavio je video sa planine, gdje pokazuje i zavidno umjeće na skijama, a tu je takođe i stil koji je lijep za oko, kao što je bio i njegov stil igre koji je sasvim sigurno najljepši ikada viđen u tenisu.

"Prošlo je 15 godina! Osjećam se tako dobro da sam se vratio na skije - novi početak", napisao je Federer uz video kako skija.

Takođe, Federer koristi višak slobodnog vremena i za česte posjete mnogim modnim događajima ili gala večerima koje organizuju veliki modni brendovi.

Fotografi su zabilježili da je posljednja dva dana bio u Parizu, najprije na događaju koji je organizovao Dior, a potom i na "Fashion weeku".

Društvo mu je pravila supruga Mirka, koja takođe često obilazi modne događaje.

Federer je i tokom igračke karijere znao dobro da se oblači i njegove modne kombinacije su izazivale pažnju gdje god se pojavi, a tako je bilo i sada u Parizu na dva odvojena događaja.

Тагови: