US open

Hačanov: Bio sam strpljiv

 • Izvor: sportklub.rs
 • 07.09.2022.10:58

Ruski teniser Karen Hačanov ponosan je na svoje izdanje u pobjedi nad Nikom Kirjosom u četvrtfinalu US opena.

Hačanov je slavio sa 7:5, 4:6, 7:5, 6:7 (3-7), 6:4 poslije tri časa i 41 minuta igre za svoje prvo gren slem polufinale.

"Ostali smo na terenu malo kraće nego u Australiji 2020. godine. Odličan meč od početka do kraja. Bio sam strpljiv, čekao šanse, stvarao ih. Ponosan sam što sam uspio da privedem posao kraju. Nije bilo lako zadržati brejk u petom setu, ali vidio sam i da je on pomalo frustriran, iznerviran“, rekao je 26-godišnji Hačanov.

Publika je uglavnom bila na Kirjosovoj strani.

"Bio sam pripremljen na to da će publika više navijati za njega, da je favorit u njihovim očima. Nisam bio uzrujan oko toga. Igrao sam ovdje sa Rafom 2018, tada je bila slična atmosfera i znao sam šta da očekujem, šta moram da radim i koliko koncentrisan moram da budem“, izjavio je Hačanov. 

Prije ovog turnira, Hačanov je dvaput igrao u gren slem četvrtfinalu, a sada je u polufinalu i igraće sa Kasperom Rudom iz Norveške. U jedinom prethodnom okršaju, u Rimu 2020. slavio je Rud.

"Polufinale je još jedan korak naprijed i zaista sam srećan što sam uspio. I to protiv Nika, koji opet igra svoj najbolji tenis“, zaključio je Hačanov. 

U preostala dva četvrtfinala sastaju se Rubljov - Tijafo i Alkaraz - Siner.


 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.