Ben Rotenberg

Jelena Đoković očitala lekciju novinaru koji konstantno napada Novaka

  • Izvor: Agencije
  • 11.07.2022.22:08

Jelena Đoković, supruga jednog od najboljih tenisera svih vremena Novaka, poručila je novinaru Benu Rotenbergu da iz sebi svojstvenih razloga proglašava njenog supruga zaštitnim licem antivakserskog pokreta i da to u suštini nema veze s istinom.

Američki teniski novinar Ben Rotenberg poznat je po svojim kritikama na račun Novaka Đokovića, posebno u vezi s vakcinacijom, a sada je nakon finala Vimbldona opet iskoristio priliku te postavio pitanje Novaku koje je pokrenulo novu raspravu.

"Rekli ste da ne možete ništa uraditi u vezi sa nastupom na US Openu u ovom trenutku. Međutim, i dalje imate vremena da se vakcinišete prije odlaska u Njujork. Da li ste potpuno odustali od potencijalne vakcinacije?", glasilo je pitanje Rotenberga.

"Da", kratko je odgovorio Đoković.

Rotenberg je spomenuto pitanje i odgovor podijelio na svom Twitter profilu uz komentar kako se Đoković učvrstio kao zaštitno lice antivakserskog pokreta. S tim u vezi, javila mu se i odgovorila Novakova supruga Jelena koja je bila vrlo izričita u svojim statovima.

Između ostalog, poručila je Rotenbergu kako se nada da ga niko neće osuditi za mržnju i nasilničko ponašanje, a u vezi s načinom na koji uvijek izvještava kada je Đoković u pitanju.

"Izvinite, samo želim razjasniti da ste ga vi proglasili za zaštitno lice antivakserskog pokreta iz razloga koji vama odgovara. Novak je jednostavno odgovorio koji je njegov izbor u vezi s odlukama za njegovo tijelo, a vi ste kreirali narativ kojim osuđujete Novaka za svoje postupke. On samo želi ono što je najbolje za njegovo tijelo", napisala je Jelena pa nastavila:

"Ako Novak ne bude igrao u Njujorku zbog svog izbora, on će se s tim pomiriti. Hvala što ste podijelili svoja uvjerenja i nadam se da vas niko neće zbog njih osuđivati. Ili ćete postati 'zaštitno lice' za mržnju i nasilničko ponašanje. Nikad se ne zna... I vi ste uticajna ličnost, nemojte nastaviti s razočarenjima, osim ukoliko je to vaša uloga".