ATV

"Едо, не радим ово због пара!"

Најбољи млади играч свијета: Отац Хамада Међедовића открио шта Ђоковић једино тражи за сву помоћ!

  • 04.12.2023. 07:45

Отац Хамада Међедовића, Елдин, за Спортал је испричао како је Новак Ђоковић помогао његовом сину и открио до сада непознате детаље разговора са тада првим тенисером свијета. Хамад Међедовић освојио је АТП "Nextgen" турнир у Џеди за најбоље младе тенисере свијета и тако остварио успјех каријере. Његов отац је прије годину и по дана за Спортал открио да му је Новак Ђоковић много помогао, али и шта је тражио од Хамада.

Хамад Међедовић је наш најперспективнији играч. Тениски стручњаци кажу да је он насљедник Новака Ђоковића. 

Међедовић је био члан Тениске академије Новак, а његов тренер је Виктор Троицки, док је првобитно са њим радио и Илија Бозољац. 

Међедовић најбољи млади играч на планети

Међедовић најбољи млади играч на планети

Редови пред вама испричани су из угла Хамадовог тате, Елдина, који је за Спортал открио како је дошло до сарадње са Новаком Ђоковићем. Ова прича потврдила је оно што смо знали: да је Ноле, више од тога што је одличан спортиста, изванредан човјек.   

- Имамо среће да смо завршили и код Новака, хвала Богу - почео је причу за Спортал Елдин Међедовић, Хамадов тата. 

Потом је наставио: 

- Новак се стварно труди око Хамада. На све начине: финансијски, ментално и друштвено. Сјећам се другог разговора са Новаком. Тада смо конкретно разговарали око корака у Хамадовој каријери. И ево, искрено ћу вам рећи, штипао сам себе током тог разговора да бих убједио себе да се све то догађа. Он ми је предлагао идеје, шта да радимо у вези са Хамадом и сјећам се да сам му рекао: "Ноле, извини, али све то кошта!" Он наставља, предлаже ми тренера, прича како ћемо, шта ћемо и додаје: "Хамадово је само да тренира, остало ћу ја!" Ја му опет кажем: "Ноле, то кошта!" 

Застао је Елдин Међедовић само да удахне: 

- Тада ми је Новак рекао: "Едо, не радим ово због пара! Имам гдје зарађујем новац. Једноставно, моја улога и мој задатак је да помогнем. Какав бих ја као човјек био ако не бих дјеци која то заслужују, која воле тенис, још и постижу резултате, помогао?" Ја га слушам, а он додаје: "Знаш како ћемо? Сутра када Хамад успије, исто ћеш да узмеш некога коме ћете ви да помогнете!" 

Добила рекет од Ђоковића - сада зарадила више од 100.000 долара

Добила рекет од Ђоковића - сада зарадила више од 100.000 долара

Међедовић је поновио:

- Наставио сам себе да штипам, па онда у себи кажем: "Ало стани, полако!" То је био први пут да ми неко тако прича од људи који су у том спорту. Све је то било за мене једно пријатно изненађење. И одједном... Неко ти постане толико близак да осјетиш да њему желиш више него себи због тог геста.

Обећање Ноле није задржао само на ријечима, већ је одмах прешао на дјела: 

- Током цијеле 2021. године, све тренере, комплетна путовања, хотеле, авионске карте, физиотерапеута, масажере, припреме на које су заједно ишли, динара нисмо дали ни за шта. А то није новац који је у том свијету тениса мали. То је стварно једна велика свота. Један тренер кошта пуно, па гдје су кондициони тренер, физиотерапеут, терени... Замислите, најбољи на свијету зове моје дијете да иду заједно на припреме. Замислите то! То би било као да вас Роналдо или Меси зову и кажу: "Ајмо на фудбал!" или "Јави ми се ако ти треба нешто!" Те ствари у данашњем времену дјелују мало стране, али хвала Богу има људи којима није све новац већ гледају људскост. 

Питали смо тату како се Хамад осјећао када би га Ноле позвао на припреме, да ли је имао трему...

- Јесте му све то мало стварало притисак. Па зове те најбољи на свијету. Имао је мало треме од Нолета. Међутим, и ту је Новак, хвала Богу, знао да нађе начина да му приђе. Ја сам био присутан када Новак дође и каже му: "Гдје си Медо? Гдје си Хаме?" па га загрли и зове га да одиграју партију кошарке. Новак је доста допринео да се Хамад опусти. Када су били заједно на припремама у Црној Гори и ми се чујемо телефоном и ја га питам: "Сине, како иде са Нолетом?" Каже Хамад супер све, па га ја питам: "Је л га питаш за неки савјет?" а он каже: "Не градим ја са њим однос такав, само пријатељски јер се он према мени другарски понаша, па бих волио и ја њему да будем пријатељ." Данас је богат човјек који има пријатеље. 

Истог дана када је Међедовић освојио челинџер у Њемачкој, Ђоковић је играо четврто коло Вимблдона. Хамад је такође за Спортал открио да је Ноле био међу првима који су му честитали на успјеху. Хамадов тата додаје: 

- Пазите ви то, он је шампион, игра тако важан турнир и он нађе времена да га и друге ствари интересују. Сазнао је да је Хамад освојио турнир и непосредно пред меч је нашао времена да пошаље поруку подршке. Све те ствари доста говоре о Новаку Ђоковићу.

Хамад има ту привилегију да тренира и одраста са најбољим тенисерима које Србија има. Зато је Елдин посебно истакао двојицу - Виктора Троицког и Илију Бозољца.

- Виктор је послије играчке каријере дошао да ради на Академији и ја често умијем да кажем да није Виктора, Хамад би отишао! Он је унио много. Сви су они били озбиљни и прије него што је Троицки дошао, али он је унио дозу професионализма јер је кроз све то прошао, све зна, па се осјетила промјена на терену! А Илија Бозољац? Шта да кажем за њега? Позитиван човјек пун позитивне енергије, човјек који стварно жели Хамаду пуно. У неким тренуцима умијем да му кажем: "Ико, ти више желиш да Хамад успије од њега самог!" Ика је један емотивац. Све што је њему дато као дар, преноси на Хамада и у томе је доста успио - завршио је разговор за Спортал Елдин Међедовић. 

Пратите нас и путем Вибера