Меч у петак

Новак сазнао противника у полуфиналу Вимблдона

  • 10.07.2024. 19:46

Новак Ђоковић играће у полуфиналу Вимблдона против Италијана Лоренца Мусетија, који је побиједио Тејлора Фрица послије велике борбе резултатом 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1. Тај сусрет на програму је у петак, 12. јула.

Очекивала се велика борба и управо је то оно што су гледаоци и добили. Лоренцо Мусети већ је у првом гему запријетио Тејлору Фрицу, али није искористио брејк лопте. Са друге стране Американац је своју реализовао и стекао предност у првом сету.

Имао је Италијан још једну прилику да се врати, али с обзиром на то да је није искористио Фриц је повео резултатом 1:0 у сетовима.

Ово тешко да ће још некоме поћи за руком: Ђоковић изједначио рекорд Федерера

Ово тешко да ће још некоме поћи за руком: Ђоковић изједначио рекорд Федерера

Одмах је амерички тенисер осигурао брејк предности и у другом сету, али га је рутински вратио Мусети који је значајно подигао ниво игре. Италијан је повео са 5:3 другим брејком, али се Фриц вратио.

Одлучио је тај-брејк који је италијанског тенисера потпуно вратио у игру. Наставио је да игра сигурније, одузео је Фрицу сервис гем на старту трећег сета, а потом још једном у петом гему и славио је са убједљивих 6:2.

Очекивало се да ће Мусети послије два везана сета успјети у потпуности да "сломи" Американца, али се догодило потпуно супротно. Четврти сет припао је Фрицу и то резултатом 6:3.

Ђоковић у полуфиналу Вимблдона без борбе!

Ђоковић у полуфиналу Вимблдона без борбе!

Меч је отишао у пет сет, у ком је у потпуности изостала драма, захваљујући тоталној доминациији Лоренца Мусетија. Уништио је Фрица с два рана брејка и експресног вођства 5:0, затим и коначних 6:1, те је било јасно да Фриц више нема шта да тражи и да је за њега Вимблдон готов, док ће Италијан на мегдан Новаку Ђоковићу.

Подсјетимо, Ђоковић је до полуфинала стигао без борбе, након што је Алекс де Минор због повреде одустао од четвртфиналног сусрета, преноси Спутњик.

Пратите нас и путем Вибера