Kondicioni trener Federera

Paganini: Rodžer je još u junu znao da je kraj

  • Izvor: Agencije
  • 20.09.2022.12:06

Pjer Paganini, kondicioni trener Rodžera Federera, istakao je da je vlasnik 20 gren slem titula i najpopularniji teniser današnjice znao još u julu da je vrijeme da završi karijeru.

Švajcarac je prije neki dan objavio da ide u sportsku penziju i da će njegov posljednji turnir biti egzibiciono takmičenje Lejver kup, koji se igra od petka do nedjelje u O2 Areni u Londonu.

"Mi smo već u julu znali da je gotovo. Pokušali smo kombinacijom različitih elemenata u treningu da produžimo karijeru, ali nije išlo“, rekao je Paganini.

Posljednji zvanični turnir koji je Rodžer odigrao bio je Vimbldon prošle godine. Neizvjesno je čak i da li će igrati na svom oproštajnom turniru.

"Odlučiće u posljednjem trenutku. Trenirao je u posljednjih nekoliko dana, vidjeće kako se osjeća. Svi smo uzbuđeni zbog dešavanja u Londonu. Vjerujem da će izaći na teren i da će publika imati priliku da ga pozdravi“, istakao je Paganini.

Kondicioni stručnjak je govorio i o Federeru kao osobi.

"Nevjerovatno je ljubazan. Možete da dovedete bilo koju osobu ispred njega i Rodžer će najiskrenije popričati sa njim i učiniti sve da se osjeća prijatno u njegovom društvu“, rekao je Paganini.

Federer je stigao u London i društvu Stefanosa Cicipasa i trenera tima Evropa Bjerna Borga odradio prvi trening u O2 Areni.


(FOTO: Tanjug/AP) 

Tagovi: