ATV

ATP Lion

Srpkinja razbjesnila čitav stadion: Zviždali joj, teniser se svađao s njom

  • Izvor: mondo
  • 27.05.2023. 21:34

Nevjerovatna scena desila se u polufinalu ATP turnira u Lionu, a u centru pažnje su bili mladi francuski teniser Artur Fis i Srpkinja Marijana Veljović koja je sudila taj meč. Igrala se završnica trećeg seta i Fis je pri rezultatu 5:4 za njega imao brejk i meč loptu. Kada je njegov rival Brendon Nakašima udario lopticu za koju je Fis mislio da je izašla napolje, mladi Francuz je legao na zemlju i krenuo da slavi!

Ipak, meč nije bio ni blizu gotovog! Iako je linijski sudija signalizirao aut, Marijana Veljović se spustila sa svoje stolice i našla trag loptice na lionskoj šljaci. Presudila je da je lopta ostala u terenu, a publika je pobjesnila! Krenuli su zvižduci, ali je Marijana bila neumoljiva!

Morao je da se nastavi meč, Brendon Nakašima je dobio taj gem i treći set je otišao u taj-brejk. Ipak uspio je mladi Fis da zadrži prisebnost i da na kraju pobjedi 7:5, 4:6, 7:6. Pogledajte njegov sukob sa Marijanom Veljović: 

Sada Fisa čeka finale Liona protiv Fransiska Serundola iz Argentine, a potom i meč prvog kola Rolan Garosa već u nedjelju sa Alehandrom Davidovičem-Fokinom. Upravo bi ukoliko pobijedi Fis mogao na Novaka Đokovića u trećem kolu. 

Prije turnira u Lionu bio je 112. na ATP listi, a sada ga u ponedjeljak minimalno čeka 85. mjesto na ATP listi. Ukoliko pobjedi Serundola u finalu mogao bi da skoči i među 65 najboljih na ATP listi.

Tagovi: