Savladao Rubljova

Šta je Đoković zaradio plasmanom u polufinale Australijan opena

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 25.01.2023.12:32

Novak Đoković se plasirao u polufinale Australijan opena, pošto je savladao Rusa Andreja Rubljova sa 6:1, 6:2, 6:4 i tako došao u svoje jubilarno 10. polufinale u Melburnu.

Ono što je ohrabrujuće za Novaka jeste podatak da kada god dođe od polufinala, on i osvaja ovaj turnir.

Ovom pobjedom Novak je stekao i mnoge benefite.

Prije svega, na ATP listi, gdje je plasmanom u polufinale zaradio 720 bodova i gdje je trenutno na tabeli uživo na drugom mjestu, pošto je pretekao Norvežanina Kaspera Ruda i sada Novak ima 5.790 bodova, 25 više od Ruda.

Novak je tako došao na dva koraka od prvog mjesta, pošto mu je neophodno da osvoji titulu i da se vrati tamo gdje i pripada - na teniski tron i da pretekne Karlosa Alkaraza. Šansu za prvo mjesto ima i Stefanos Cicipas, ukoliko osvoji titulu.

Plasman u polufinale donosi i 925.000 australijskih dolara, što je 655.000 američkih dolara, što znači da će Novak dodatno pojačati svoj rekord kada je u pitanju zarađeni novac od tenisa, po čemu je trenutno rekorder sa 164.786.653 dolara.

Novak je ovom pobjedom oborio i svoj lični rekord, jer je došao do 26. uzastopne titule na Australijan openu, čime je za jednu pobjedu oborio svoj prethodni rekord sa 25 pobjeda. Sada se izjednačio sa Andreom Agasijem, koji je zaustavljen na 26 uzastopnih pobjeda, a ukoliko Novak uđe u finale, postaće novi rekorder.