Godišnja lista

Šta Srbi najviše guglaju?

 • Извор: Б92
 • 07.12.2022. 12:25

Google je objavio svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova, a najnovija se odnosi na 2022. godinu.

Jedan od najpopularnijih tenisera današnjice, Novak Đoković, našao se na vrhu liste najtraženijih pojmova u Srbiji, a takođe je bio najpretraživanija osoba u kategoriji ličnosti iz oblasti sporta.

O interesovanju za aktivnosti srpskog tenisera govori i činjenica da je Novak najpretraživaniji sportista i na globalnoj Google listi.

Na listi najpretraživanijih pojmova na Googleu u Srbiji, tokom 2022. godine, nalaze se:


1. Novak Đoković

2. Ukrajina

3. Izbori 2022

4. Svjetsko prvenstvo 2022

5. Konstrakta

6. Eurobasket 2022

7. Matej Periš

8. Toma Zdravković

9. Ksenija Vučić

10. Zadruga 5

Listu najviše pretraživanih filmova tokom 2022. godine u Srbiji predvode domaće ostvarenje "Zlatni dečko", a potom slijede strani filmovi "Don't look up" i "Through my window".

Kada su u pitanju TV serije, najviše interesovanja na Google pretraživaču izazvala je domaća serija "U klinču", kao i strane serije "Stranger Things" i "Euphoria".

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se teniser Novak Đoković, jedina dama u ovoj kategoriji odbojkaška reprezentativka Tijana Bošković, a potom slijedi ruski teniser Danil Medvedev.

Tradicionalno, sportski događaji izuzetno interesuju ljude u Srbiji, pa se tako očekivano na vrhu liste sportskih događaja nalazi Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje se trenutno održava u Kataru. Kako su Srbi veliki ljubitelji fudbala i košarke, ne iznenađuje što je Eurobasket bio drugi, a fudbalska utakmica Srbija-Brazil treći najtraženiji pojam na listi sportskih događaja.

Тагови:
 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Живи били па видјели (12+) (Р)

  '' Филм: Живи били па видјели (12+) (Р)

 • 22:00 Серија: Вода у праху (12+)

  'Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

 • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  Серија: Ред Рок (16+) (Р)