Godišnja lista

Šta Srbi najviše guglaju?

 • Izvor: B92
 • 07.12.2022.12:25

Google je objavio svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova, a najnovija se odnosi na 2022. godinu.

Jedan od najpopularnijih tenisera današnjice, Novak Đoković, našao se na vrhu liste najtraženijih pojmova u Srbiji, a takođe je bio najpretraživanija osoba u kategoriji ličnosti iz oblasti sporta.

O interesovanju za aktivnosti srpskog tenisera govori i činjenica da je Novak najpretraživaniji sportista i na globalnoj Google listi.

Na listi najpretraživanijih pojmova na Googleu u Srbiji, tokom 2022. godine, nalaze se:


1. Novak Đoković

2. Ukrajina

3. Izbori 2022

4. Svjetsko prvenstvo 2022

5. Konstrakta

6. Eurobasket 2022

7. Matej Periš

8. Toma Zdravković

9. Ksenija Vučić

10. Zadruga 5

Listu najviše pretraživanih filmova tokom 2022. godine u Srbiji predvode domaće ostvarenje "Zlatni dečko", a potom slijede strani filmovi "Don't look up" i "Through my window".

Kada su u pitanju TV serije, najviše interesovanja na Google pretraživaču izazvala je domaća serija "U klinču", kao i strane serije "Stranger Things" i "Euphoria".

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se teniser Novak Đoković, jedina dama u ovoj kategoriji odbojkaška reprezentativka Tijana Bošković, a potom slijedi ruski teniser Danil Medvedev.

Tradicionalno, sportski događaji izuzetno interesuju ljude u Srbiji, pa se tako očekivano na vrhu liste sportskih događaja nalazi Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje se trenutno održava u Kataru. Kako su Srbi veliki ljubitelji fudbala i košarke, ne iznenađuje što je Eurobasket bio drugi, a fudbalska utakmica Srbija-Brazil treći najtraženiji pojam na listi sportskih događaja.

Tagovi:
 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:49 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:50 Vremenska prognoza

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.