Skandal

Teniseri zaraženi koronom igrali na Rolan Garosu

  • Izvor: novosti.rs
  • 28.06.2022.22:27

Odustajanje tenisera Marina Čilića i Matea Beretinija sa Vimbldona zbog korone, bila je sportska tema dana u Engleskoj, sve dok francuska teniserka Alize Korne nije dala intervju za "L`Ekip".

Naime, ona je danas priznala da su mnogi igrači na prethodnom Rolan Garosu igrali zaraženi korona virusom i da je među njima postojao dogovor da se o tome ćuti. Dakle poslije svih mjera predostrožnosti, javnost je danas saznala da se ponovo dešavaju zakulisne radnje, koje po ko zna koji put bacaju ljagu na renome "bijelog sporta" u posljednje vreme. 

- Na Rolan Garosu su mnogi igrači imali probleme sa koronom i dogovorili smo se da ne pričamo ništa. Imali smo temperaturu, bolove u grlu, nastavili smo da igramo. Kada se takve stvari pojave u medijima, onda se vatra brzo proširi i malo me to brine - rekla je Korne za "L''Ekip".

Djevojka rođena u Nici, trenutno 37. na VTA rang listi je dodala da ne potcjenjuje KOVID-19.

- Uvijek je bilo igrača koji su se povlačili zbog bolesti, da ne misli neko da potcjenjujem koronu. Ima onih sa stomačnim problemima, prije nekoliko godina je na jednom turniru došlo do velikih problema zbog hrane koja nije bila baš svježa. Za one koji imaju gastroenteritis se sigurno ne uvodi neki protokol - zaključila je Korne.

Francuska teniserka u drugom kolu Vimbldona igraće protiv Amerikanke Kler Liju, ali će narednih dana, bez obzira na učešće na travnatom grend slemu, njeno ime kroz štampu biti u žiži zbog drugih dešavanja.

Veliki naklon ovoj djevojci, zbog hrabrosti da progovori o kontroverznim dešavanjima sa Otvorenog prvenstva Francuske, koja sugerišu da su čelnici Rolan Garosa pokušali da zataškaju zdravstvene statuse učesnika, vrlo vjerovatno tendeciozno.

Prosto nemoguće zvuči da uz sve testove i kontrole nisu znali da na teren istrčavaju sportisti zaraženi zloglasnim virusom, koji je promijenio čitav teniski poredak.