Stric španskog tenisera

Toni Nadal: Rafa je i finale Vimbldona igrao sa uspavanim stopalom

 • Izvor: B92
 • 13.06.2022.10:44

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, otkrio je da "Bik sa Majorke" nije samo ove godine igrao sa uspavanim stopalom.

Nadal je osvojio 14. titulu na Rolan Garosu, ukupno 22. gren slem u karijeri, a sve to uz, kako je naveo, "umrtvljeno stopalo" i veliki broj injekcija.

Toni Nadal je u intervjuu nakon turnira podsjetio da je Rafa bio podvrgnut sličnom termanu prvi put još davne 2008. godine.

"Igrao je sa uspavanim stopalom i u drugim gren slemovima. Na Vimbldonu 2008. je igrao finale protiv Federera pod injekcijama. Veoma sam iznenađen time što Rafa radi i činjenicom da on u tim trenucima može da razmišlja samo o igri i loptici, a ne o svom stopalu", rekao je Nadal.

Trenutno član stručnog štaba Ože-Alijasima je ranije potvrdio da će Rafa najvjerovatnije igrati na Vimbldonu, kao i da sa treninzima i pripremom za travu počinje u ponedjeljak.

Rafa je odmah nakon Rolan Garosa krenuo na tretmane stopala koji će mu, kako se nada, dozvoliti da se takmiči i na trećem Slemu sezone.

"Biću na Vimbldonu ako mi tijelo bude spremno za Vimbldon. To je turnir koji ne želim da propustim. Igrač kao ja uvijek želi da igra na Vimbldonu. Ako me pitate da li ću igrati ne mogu da vam dam jasan odgovor. Naravno da želim, ali vidjećemo kako će terapije da se pokažu", rekao je tada Nadal.

Vimbldon počinje 27. juna, titulu brani Novak Đoković, a pored Rusa i Bjelorusa ove godine neće biti ni ATP bodova.


(FOTO: Tanjug/AP) 


 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.