Đoković - Federer - Nadal

Velika anketa Eurosporta: Ko je najbolji svih vremena?

 • Izvor: novosti.rs
 • 07.10.2022. 20:26

Novak Đoković, Rafael Nadal ili Rodžer Federer? Njihovi najvatreniji navijači nikada se neće složiti ko je najbolji teniser svih vremena, pa je tim povodom obavljena i velika, svjetska anketa na pomenutu temu.

Anketu je, na Tviteru, sproveo Eurosport, TV stanica koja i prenosi veliki broj turnira na kojima su briljirali Nole, Rafa i Rodžer, a u toj anketi učestvovalo je skoro 5.000 ljudi.

Ogroman je to uzorak, imajući u vidu da se i petostruko manja ispitivanja javnog mnjenja (naravno, na osnovu reprezentativne grupe ljudi) smatraju veoma preciznim pokazateljem kako stvari, zapravo, stoje.

A 4.699 učesnika ankete Eurosporta je glasalo tako da se dovodi u pitanje da li je tačno ono opšte mišljenje "da je teniska javnost podijeljena na tri podjednaka dela" kada se traga za odgovorom na pitanje ko je najbolji igrač svih vremena.

Jer, uopšte nisu u pitanju tri podjednaka dijela.

Naime, na trećem mjestu u ovoj anketi završio je Rafael Nadal. Španac je dobio 20,7% glasova, iako je u aktuelnom trenutku on najbolji u istoriji tenisera po broju grend slem titula (ima ih 22, jednu više od Noleta, a dvije više od Švajcarca).

Drugoplasirani Rodžer Federer, koji se nedavno penzionisao i tako opet dospio u žižu teniske javnosti, nakon duže pauze, a još dužeg perioda od njegovih posljednjih uspjeha (koji su, zaista, bili istorijske prirode) - osvojio je 28,2% glasova.

A Novak Đoković?

Novak Đoković je u ovoj velikoj, svjetskoj anketi, na pitanje "Ko je najbolji teniser svih vremena" dobio čak 51,1% glasova podrške, ostavivši daleko iza sebe i Nadala i Federera.

Evo kako je izgledala anketa Eurosporta, koju je ta TV stanica pokrenula nakon ranije objavljene vesti da Tomas Berdih smatra da će Federer ostaviti veći trag od pomenute dvojice rivala. 

 • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  Privilegija je znati o čemu se priča na važnim sastancima, iza zatvorenih vrata, u četiri oka.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 23:15 Serija: Biro (12+)

  Jedna od najpoznatijih istorijskih drama i televizijskih serija.