Upisala se zlatnim slovima u srpsku sportsku istoriju

Zlatna šampionka u Banjaluci: Prekovićeva već razmišlja o novoj medalji

  • Izvor: ATV
  • 21.09.2021.19:26

Pred odlazak u Tokio obećala je zlatnu medalju toliko sigurna u sopstvene mogućnosti. Jovana Preković upisala se zlatnim slovima u srpsku sportsku istoriju osvajanjem najsjajnijeg olimpijskog odličja. Sa ove vremenske distance, prilikom posjete Banjaluci, poručuje da je potpuno svjesna uspjeha, ali da isto tako nije očekivala takvu reakciju javnosti.

- Znam svoj osjećaj i veličinu te medalje, ali kada sam vidjela kako su me ljudi dočekali tek tada sam postala svjesnija. Mislim da mi treba još vremena, jer je sve još uvijek svježe. Još uvijek sam u tome, nastavila sam da treniram i imam sljedeće takmičenje. Vjerovatno kad završim karijeru shvatiću šta znači olimpijska medalja - rekla je Prekovićeva.

Iako je sa 25 godina osvojila sve što se moglo osvojiti, Prekovićeva ne planira da se zaustavi. Već u nobembru je Svjetsko prvenstvo u Dubaiju, a onda vrijedno radi kako bi izmijenila istoriju ovog sporta. 

- Jako sam motivisana jer sam prošle godine odlučila da mi 2021. bude zlatna godine gdje će biti kruna cijele moje karijere. Želim da odbranim krunu i uđem u istoriju kao dvostruki svjetski i evropski te olimpijski šampion - rekla je Prekovićeva. 

Jovana je pravi nasljednik istinske karate legende Roksande Atanasov koja je ujedno i njen trener. Aranđelovac s pravom možemo smatrati mekom ovog sporta. Prekovićeva kaže da je srećna što je dokazala da se isplati ulaganje u individualne sportove. Karate je imao premijeru u Tokiju, ali ga nećemo gledati u Parizu.

- Olimpijski šampion je Francuz i njegova zemlja sada lobira da se karate vrati. Nisam toliko upućena da li je to moguće. Žao mi je, karate se predstavio na visokom nivou. Neke stvar nisu do nas. Mi smo svoje uradili, prezentovali karate. Taj viši nivo ne možemo da kontrolišemo. Žao mi je zbog budućih generacija - rekla je srpska šampionka. 

Jovana po povratku iz Banjaluke gdje je posjetila doktora Aleksandra Jakovljevića, inače člana njenog tima, nastavlja pripreme za Svjetsko prvenstvo. Njen uspjeh pored medalja u džudou i tekvondou pokazuje da je Srbija istinska sila u borilačkim sportovima. Tagovi: