Milan

Bivši igrači italijanskog giganta preuzimaju funkcije u klubu

  • 14.06.2019. 18:13

Zvonimir Boban će od naredne sezone biti na funkciji u klubu u kom je igrao čitavu deceniju. Nekadašnji hrvatski reprezentativac će postati čelnik za fudbalske operacije.

Zvonimir Boban je prethodnih nekoliko godina bio zamjenik generalnog sekretara FIFA i vraća se u Milan u kom je nastupao od 1991. do 2001. godine.

"Biću uvijek zahvalan predsjedniku FIFA Đaniju Infantinu na prilici koju mi je dao 2016. godine. Počastvovan sam i privilegovan što sam radio na tako važnim projektima kako bismo FIFA vratili na pravo mjesto. Radio sam na važnim projektima poput FIFA Svjetskog prvenstva za klubove, u procesu Svjetskog prvenstva 2026. godine, revolucionarnog uvođenja VAR što je doprinijelo da igra ima više integriteta i da bude fer", rekao je Zvonimir Boban za sajt FIFA. 

"Ljudi u Milanu su moja porodica i grad Milano i Italija su moj dom. Imao sam uvijek želju da pomognem ovom slavnom klubu koji meni mnogo znači i želim da ga vratim tamo gdje pripada", kazao je Boban. 

Boban je sa Milanom četiri puta bio prvak Italije, a 1994. godine je sa "rosonerima" osvojio Ligu šampiona. 

Što se tiče Paola Maldinija, on je do sada u Milanu obavljao funkcije razvojnog direktora, a sada će postati tehnički direktor. 

"Paolo ima kvalitet i njegove vrijednosti su osnov našeg kluba. Drago mi je što će raditi u sportskom sektoru i sa njim hoćemo da izgradimo moderni klub koga čine profesionalci. Siguran sam da će Paolo iskoristiti svoje iskustvo, viziju i liderstvo. Paolo je indegralni dio Milana i zna put uspjeha", rekao je izvršni direktor Milana Ivan Gazidis. 

Inače bitan zadatak za "rosonere" će da bude da izaberu novog trenera jer je na isteku nedavno završene sezone otišao Đenaro Gatuzo. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.