ABA 2

Borac poražen od Širokog Brijega

  • 21.01.2021. 18:45

Treći poraz ove sezone u ABA ligi 2 doživjeli su košarkaši Borca. Bolji od njih u dvorani ''Borik'' bili su igrači Širokog Brijega koji su slavili rezultatom 75:67.

Borac je odigrao lošu utakmicu, energetski mnogo ispod nivoa u odnosu na meč protiv Sutjeske. Jedino su u trećoj četvrtini Banjalučani uspjeli da uhvate napadački ritam kada su ubacili 25 poena i preokrenuli rezultat u svoju korist, ali je to bilo kratkog daha. Široki je ponovo u posljednjem periodu odigrao dobru odbranu, dozvolio rivalu samo 12 poena, a na drugoj strani u napadu strpljivom i pametnom igrom pronalazio put do koša.

Imali su dan više za odmor, a tako će nam biti i sljedeći put. Čestitam ekipi Širokog, nismo odigrali dobro osim te treće četvrtine. Potom su igrači sa klupe podbacili, nismo zadržali prednost, jednostavno nismo bili na svom nivou uz sve probleme koje imamo – rekao je trener Borca Dragan Nikolić.

Široki je imao nekoliko raspoloženih igrača, najbolji među njima bio je Lovro Buljević sa 20 poena i osam skokova. Pratili su ga Dario Drežnjak sa 15 poena, Rašan Dejvis je dao deset, a Mate Mandić 12.

Ispoštovali smo dogovor, odigrali smo dobro i zadovoljan sam izdanjem svojih momaka – izjavio je Damir Vujanović, trener Širokog Brijega.

Kod Borca je najefikasniji bio Nikola Tanasković sa 14 poena, ali mu je za to bilo potrebno 14 šuteva. Draško Knežević je postigao osam uz šest asistencija. Posljednju utakmicu na ovom turniru Borac igra u subotu od 16 časova protiv Podgorice.

Prenos utakmice mogli ste da pratite na programu ATV-a.

Тагови: