Žrijeb za RG

Đoković protiv Nadala ili Federera tek u finalu

  • 23.05.2019. 20:25

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u prvom kolu Rolan Gaorsa sastaće se sa 43. igračem svijeta, Poljakom Hubertom Hurkačem, odlučeno je žrijebom u četvrtak u Parizu.

Ukoliko ne bude velikih iznenađenja prvog igrača svijeta u drugoj rundi očekuje duel sa Semom Kverijem, koji rivala čeka iz kvalifikacija, a potom sa Munarom/Simonom, a u četvrtoj rundi mogao bi da se sastane sa Bornom Ćorićem.

Potencijalni rival u četvrtfinalu je Aleksandar Zverev, a u polufinalu Dominik Tim. Rafael Nadal i Rodžer Federer su u istom dijelu žrijeba i ne mogu da se sastanu prije polufinala.

Srbin je u karijeri osvojio 15 Gren slem titula, a ukoliko bi trijumfovao u Parizu, postao bi prvi teniser koji je po bar dva puta osvajao titule na sva četiri gren slema.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bonjour new Chatrier 😍 first practice in Paris with @marincilic #RolandGarros 📷 Nicolas Gouhier / FFT

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on May 23, 2019 at 10:00am PDT

Rafael Nadal u prva dva kola će igrati protiv kvalifikanata, potom potencijalno protiv Gofana/Kecmanovića, a u četvrtfinalu sa Nišikorijem/Medvedevom.

Federer drugi Gren slem u sezoni počinje protiv Sonega, u drugom kolu potencijalni rival je Žaziri, potom Anduhar/Beretini...

U Đokovićevom dijelu žreba je Dušan Lajović, koji se na startu sastaje sa kvalifikantom, a ukoliko pobijedi vjerovatno će na Nika Kirjosa. Potencijalno naredni rival je Aleksandar Zverev.

Filip Krajinović takmičenje u Parizu počinje duelom protiv Amerikanca Fransisa Tijafoa, u drugo kolu bi mogao na Karbaljesa, a u trećem na Cicipasa. U dijelu 'kostura' sa Krajinovićem je iskusni Janko Tipsarević, koji nije imao sreće i na startu igra protiv Grigora Dimitrova, a ukoliko pobijedi ide na Čilića ili Fabijana. 

Laslo Đere se sastaje sa Albertom Ramosom Vinolasom, a ukoliko slavi sa Popirinom ili Ubertom. Potencijalni protivnik u trećoj rundi je Kei Nišikori.

Miomir Kecmanović startuje protiv Denisa Kudle, a sljedeći protivnik mogao bi da mu bude David Gofan. 

Hrvat Marin Čilić u prvoj kolu igra sa Tomasom Fabijanom, a Ivo Karlović sa Felisijanom Lopezom.

Damir Džumhur u 1. kolu igra sa Antoanom Hongom iz Francuske, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora.