Đoković: Servis dobro funkcioniše

  • 22.01.2020. 10:26

Novak Đoković je bez većih problema rezervisao sebi mjesto u trećem kolu Australijan Opena.

Šampionski, kako mu i dolikuje, ispustivši svega sedam gemova u pobjedi nad Јapancem Tacumom Itom, 6:1, 6:4, 6:2.

Bio je to, slobodno se može reći lakši trening za šampiona Australijan Opena i početak "mini japanske turneje" po turniru, pošto mu je protivnik u narednoj rundi takođe teniser iz zemlje izlazećeg sunca, Јošihito Nišioka.

Tokom meča je bilo čudesno sparno, ali i vjetrovito. Igrači su morali da se prilagode takvim uslovima.

"Bilo je u stilu, znam da će biti vjetrovit dan. Obožavam vjetar", nasmijao se Novak na početku obraćanja medijima.

"Naravno da sam sarkastičan, jer ne mislim da ima igrača koji voli da igra u takvim uslovima. Tako je kako je. Morate to da prihvatite i idete dalje. Znate da ćete biti izazvani na različitim nivoima, ne samo od strane protivnika, već i uslova za igru. To je u redu. Prihvatio sam to.

Prvi set je bio lak, ali je Јapanac proigrao u drugom setu.

"Meč sam počeo ekstremno dobro, imao sa 5:0 posle 15 minuta igre. Generalno sam zadovoljan svojim izdanjem, bio mi je to prvi susret sa njim. Nisam ga gledao kako igra ranije. Moj tim je uradio domaći zadatak, analizirao njegovu igru, pripremio me na to šta će donijeti na teren i u drugom setu smo bili prilično izjednačeni. Tada sam napravio ključni brejk", kaže Novak.

Zadovoljan je i servisom.

"Servis mi je u prvom i drugom kolu funkcionisao izuzetno dobro. To je nešto na čemu sam radio u pauzi između sezona. To je jedan od prioriteta na treningu, pokušavam da dobijem tu prednost osvajanjem lakih poena na prvi servis. Isplatilo se i na ATP kupu i na dva meča ovdje".

Kaže i to da igrači ne mogu da utiču na to u kakvim uslovima će igrati.

"Ne znam šta će biti sljedeće, kažite mi vi u kakvim uslovima će se igrati? Naravno da nije prijatno igrati u takvim uslovima, po jakom vjetru. Nadam se da vrijeme neće uticati na nas, posebno kvalitet vazduha u Melburnu. Čuo sam da će u četvrtak biti i kiše. Nadam se da će to još pomoći da se pročisti vazduh. Danas je bilo drugačije nego ranijih dana, ali tek je drugo kolo. Moram da nastavim, osjećam se samouvereno kad igram u Australiji, istorija mojih rezultata ovdje je impresivna", zaključio je Novak.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок