Đoković: Servis dobro funkcioniše

 • 22.01.2020.10:26

Novak Đoković je bez većih problema rezervisao sebi mjesto u trećem kolu Australijan Opena.

Šampionski, kako mu i dolikuje, ispustivši svega sedam gemova u pobjedi nad Јapancem Tacumom Itom, 6:1, 6:4, 6:2.

Bio je to, slobodno se može reći lakši trening za šampiona Australijan Opena i početak "mini japanske turneje" po turniru, pošto mu je protivnik u narednoj rundi takođe teniser iz zemlje izlazećeg sunca, Јošihito Nišioka.

Tokom meča je bilo čudesno sparno, ali i vjetrovito. Igrači su morali da se prilagode takvim uslovima.

"Bilo je u stilu, znam da će biti vjetrovit dan. Obožavam vjetar", nasmijao se Novak na početku obraćanja medijima.

"Naravno da sam sarkastičan, jer ne mislim da ima igrača koji voli da igra u takvim uslovima. Tako je kako je. Morate to da prihvatite i idete dalje. Znate da ćete biti izazvani na različitim nivoima, ne samo od strane protivnika, već i uslova za igru. To je u redu. Prihvatio sam to.

Prvi set je bio lak, ali je Јapanac proigrao u drugom setu.

"Meč sam počeo ekstremno dobro, imao sa 5:0 posle 15 minuta igre. Generalno sam zadovoljan svojim izdanjem, bio mi je to prvi susret sa njim. Nisam ga gledao kako igra ranije. Moj tim je uradio domaći zadatak, analizirao njegovu igru, pripremio me na to šta će donijeti na teren i u drugom setu smo bili prilično izjednačeni. Tada sam napravio ključni brejk", kaže Novak.

Zadovoljan je i servisom.

"Servis mi je u prvom i drugom kolu funkcionisao izuzetno dobro. To je nešto na čemu sam radio u pauzi između sezona. To je jedan od prioriteta na treningu, pokušavam da dobijem tu prednost osvajanjem lakih poena na prvi servis. Isplatilo se i na ATP kupu i na dva meča ovdje".

Kaže i to da igrači ne mogu da utiču na to u kakvim uslovima će igrati.

"Ne znam šta će biti sljedeće, kažite mi vi u kakvim uslovima će se igrati? Naravno da nije prijatno igrati u takvim uslovima, po jakom vjetru. Nadam se da vrijeme neće uticati na nas, posebno kvalitet vazduha u Melburnu. Čuo sam da će u četvrtak biti i kiše. Nadam se da će to još pomoći da se pročisti vazduh. Danas je bilo drugačije nego ranijih dana, ali tek je drugo kolo. Moram da nastavim, osjećam se samouvereno kad igram u Australiji, istorija mojih rezultata ovdje je impresivna", zaključio je Novak.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.