Dječak poginuo u nesreći

Dok su svi slavili on je plakao: Ispunio obećanje koje je dao sinu prije 13 godina

  • 02.01.2020. 09:17

Fudbaleri meksičkog Montereja osvojili su titulu prvaka države nakon što su savladali klub Ameriku u dvije finalne utakmice.

Za njihovog trenera Rikarda Antonija Mohameda to je imalo posebnu važnost i specijalno značenje u životu.

On je davno svom sinu Faridu obećao kako će jednog dana osvojiti titulu prvaka na klupi Montereja čiji je dječak bio veliki navijač.

Nažalost, tokom Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine, tada devetogodišnji Farid poginuo je u saobraćajnoj nesreći, dok je Antonio Mohamed ili "El Turko" (Turčin), kako ga zovu u Argentini, zamalo ostao bez noge.

Obećanje dato sinu je ispunio 13 godina nakon nesreće osvojivši titulu prvaka poslije velike drame. Nakon što su obe finalne utakmice završile rezultatom 2:1, Monterej je osvojio titulu boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Mohamed, kojem je hrvatsko prezime Matijević s majčine strane, nije uspijevao da zadrži emocije nakon što je vratio trofej Montereju i tako ispunio obećanje svom pokojnom sinu. Dok su njegovi pomoćnici slavili i skakali, on je briznuo u plač držeći brojanicu u znak sjećanja na pokojnog sina.

"U trenutku život može da vam se okrene. Od tog trenutka se moj život promijenio. Pokušavam da oslobodim taj bol, da ga transformišem u pozitivnu energiju" - kazao je Mohamed otkrivši kako nakon nesreće živi u stalnim epizodama depresije i razmišljanjima o penziji.

"Svi iza sebe imamo istoriju bola, ali moram da uživam ​​u svojoj djeci, životu i da gledam pozitivno napred" - rekao je Rikardo Antonio Mohamed.

U polufinalu nedavno završenog Svjetskog klupskog prvenstva, Monterej se do sudijske nadoknade držao protiv Liverpula, ali je Roberto Firmino ipak donio trijumf engleskom klubu, koji je kasnije i postao šampion svijeta.

Pročitajte još:

Tinejdžer pokušao da spriječi tuču pa uboden slomljenim staklom u vrat

Mladić otišao sa proslave Nove godine, majka i brat u garaži zatekli stravičan prizor

Otac Gojko Perović održao čas istorije Milu Đukanoviću

Potomci porodice Petrović Njegoš u odbrani srpskih svetinja

"Zašto uvijek dobri stradaju": Banovići se opraštaju se od stradalih supružnika

Od radnice marketa uz prijetnju nožem ukrao novac