FIBA Liga šampiona

Igokea poražena od Tenerifea

  • 23.03.2021. 19:59

Košarkaši Igokee poraženi su od Tenerifea 80:75 u utakmici četvrtog kola TOP 16 faze FIBA Lige šampiona.

Prva četvrtina:

Igokea gubi nakon prve četvrtine u gostima protiv Tenerifea 22:16.

Početak utakmice pripao je izabranicima Dragana Bajića, ali su domaći brzo pronašli ritam i u završnici stigli do prednosti, zahvaljujući sjajnom šutu sa distance. Već su pogodili četiri trojke, iz pet pokušaja.
 

Najefikasniji u redovima Igokee je Edin Atić sa šest poena, a kod domaćih isto toliko ima Bruno Fitipaldo.

Druga četvrtina:

Košarkaši Igokee vode nakon prvog poluvremena protiv Tenerifea 35:34.

Iako su u jednom trenutku imali i devet poena zaostatka Igosi su uspjeli da uđu u seriju i da se vrate u igru, prije svih zahvaljujući sjajnoj roli Džekija Karmajkla. Proradio je i šut sa distance. Pot, Grej i Talić bili su precizni van linije 6.75, pa domaći imaju samo jednu  pogođenu trojku više.

Karmajkl je najefikasniji sa osam poena, dok Atić ima šest. Domaće predvodi Fitipaldo, koji je i dalje na šest ubačenih poena iz prve četvrtine.

Treća četvrtina:

Poslije treće četvrtine Igokea gubi protiv Tenerifea 61:56.

Ekipe su se u trećem periodu smjenjivale u vođstvu, ali su domaći u završinici uspjeli da dođu do prednosti pred posljednjih deset minuta. Šut Aleksandrovčana van linije 6.75 je dodatno proradio na startu treće dionice. Ukazao se Milan Vulić sa dvije ubačene trojke, a Igokea je za sada na osam pogodaka sa distance.
 

Edin Atić još uvijek nije ulazio u igru u drugom poluvremenu, pa ostaje da se vidi da li je u pitanju povreda.
 

Džeki Karmajkl najefikasniji je sa 16 ubačenih poena, dok Talić ima šest, uz sedam asistencija. U domaćoj ekipi Fitipaldo je na 15 postignutih poena.

Četvrta četvrtina: 

Ključna je bila serija domaćih na startu posljednje dionice, kada je Igokea skoro četiri minuta bila bez poena. 

Nekoliko izgubljenih lopti i loši procenti šuta donijeli su 12 poena prednosti Tenerifeu. Uspjeli su Aleksandrovčani da dođu na minus četiri, na nešto više od dva i po minuta do kraja, ali su Španci uspjeli da sačuvaju prednost u završnici.

Najefikasniji u redovima Igokee bio je Karmajkl, koji je sa 26 poena, odigrao meč sezone. Na drugoj strani Šermadini je ubacio 21 poen, Fitipaldo je imao 16.

Igokea će naredne sedmice, u ovom takmičenju, odigrati dvije utakmice protiv San Pablo Burgosa, na gostujućem terenu. Trenutno su na omjeru 1-2. Prije toga, očekuje ih gostovanje Zadru u regionalnoj ABA ligi. Taj meč na programu je u nedjelju.