Zadužio dres Milana

Foča ponosna na Krunića

  • 13.07.2019. 19:48

Vijest da je Rade Krunić prešao u Milan sa velikom radošću primljena je u njegovoj Foči. Krunićevi drugari ponosni - pričaju da su oduvijek vjerovali u njega.

"Svi građani Foče su vjerovatno ponosni na Rada Krunića. Mi kao njegovi prijatelji, velika nam je čast što je potpisao za jedan od najtrofejnijih evropskih klubova. Milsim da je on najveći ambasador Foče".

"Trenirali smo kroz omladinske selekcije, mogu reći sigurno da je odskakao od ostalih, da je talenat bio prisutan. Ovo je klasična priča gdje se rad, trud i predanost isplate", rekli su prijatelji Rade Krunića i saigrači iz Sutjeske.

Već četiri godine igra na Apeninima, ali ga slava nije pokvarila, pričaju Krunićevi drugari, koji su mu česti gosti u Italiji. I on rado dolazi u zavičaj.  

"Sada koliko će moći zbog obaveza prema novom klubu da dođe vidjećemo, a sigurno da ćemo mi ići u Italiju kod njega da ga posjetimo, tako da nije zaboravio stare drugove, ostao je na zemlji", istakao je Marko Mrgud, prijatelj i saigrač iz Sutjeske Rade Krunića.

Srećni su i u Fudbalskom klubu "Sutjeska" u kojem je Krunić ponikao. 

"Vjerujemo da će to biti podsticaj za mlade fudbalere koji bi trebali da krenu njegovim stopama i koji će vjerovatno sanjati da i oni jednog dana tako nešto ostvare", naglasio je Radenko Vasiljević, predsjednik FK Sutjeska.

U Sutjesci se nadaju da će im, na osnovu Fifinog fonda solidarnosti, pripasti tri odsto od osam miliona evra vrijednog transfera Krunića iz Empolija u Milan, tačnije 240.000 evra - što je više od dva njihova godišnja budžeta. 

"Tako da ćemo jedan takav zahtjev uputiti ka Milanu. Šta će s tim biti stavrno ne znamo, jer ne poznajemo njihove nacionalne propise, da li će to biti realizovano. U prvi plan stavljamo veliki uspjeh našeg fudbalera, pa tek onda bilo kakvu drugu vrstu koristi", rekao je Radenko Vasiljević, predsjednik FK Sutjeska.

Na Gradskom stadionu u Foči uveliko traju pripreme za 15. Fudbal frends, međunarodni omladinski turnir, na kojem je stasavao i sadašnji prvotimac Milana Rade Krunić.

Тагови: