Istraga u Italiji

Da li je Parma namještala utakmice da bi ušla u Seriju A?

 • 09.06.2018. 16:30

Italijanska Parma je pod istragom tužilaštva zbog namještanja i direktnog plasmana u Seriju A.

Parma je bila jedna od ljepših fudbalskih priča posljednjih godina jer se vrlo brzo od nižih liga izdigla do povratka u elitu. To je privuklo pažnju i istražuje se meča Spezije i Parme u posljednjem kolu Serije B, 18. maja ove godine. Parma je pobijedila sa 2:0 i pretekla Frozinone na tabeli, te sa drugog mjesta obezbijedila direktan povratak u Seriju A. 

Frozinone je na drugoj strani dramatičnim remijem 2:2 sa Fođom izgubio prednost i plasman u viši rang je tražio kroz plej-of, ali tužilaštvo sumnja da je Parma meč sa Spezijom namjestila. 

Ton spornih poruka ne sadrži loše stvari, kao ni podsticanje na sporne radnje. Svi iz Parme su na raspolaganju istražiteljima. Pošto istraga traje, uprava Parme i fudbaleri neće ovaj slučaj komentarisati javno. Parma svoje navijače i javnost želi da uvjeri kako je ulazak tima u Seriju A postignut zahvaljujući napornim treninzima, žrtvi i uzornom profesionalizmu", navode "Mljekadžije". 

Sporne su bile poruke koje su razmjenjivali igrači Spezije i Parme, pa će, ukoliko se ispostavi prevara, Parma drastično biti kažnjena jer je malo ko zaboravio "Kalčopoli" iz 2006. godine kada je ovaj skandal potresao italijanski fudbal. 

Parma je Seriju A igrala do 2015. godine kada je bankrotirala i bila spuštena u Seriju D, četvrti rang italijanskog fudbala, odakle se za samo tri godine uzdigla do povratka u elitu.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Da li će ljubav pobijediti dugo željenu osvetu? Može li nemoguća ljubav doživjeti srećan kraj? Nova turska serija "Prevrtljivo srce" na programu ATV-a!.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.