Odbojkaška selekcija Srbije

Grbić saopštio spisak igrača za SP

  • 04.09.2018. 21:30

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije učestvovaće na Svjetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj od 9. do 30. septembra, a selektor "orlova" Nikola Grbić objelodanio je koja dva igrača neće putovati na planetarni šampionat.

Strateg odbojkaša Srbije je odlučio da na spisku neće biti tehničar Maksim Buculjević, kao ni korektor Dušan Petković, dok su ranije "precrtani" Stevan Simić i Lazar Ćirović.

Na konačnom spisku Nikole Grbića našli su se: Nikola Jovović, Ivan Kostić (tehničari), Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić (korektori), Nikola Rosić, Neven Majstorović, Goran Škundrić (libera), Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić (srednji blokeri), Nemanja Petrić, Uroš Kovačević, Marko Ivović i Milan Katić (primači servisa).

Podsjetimo, srpski odbojkaši će takmičenje na Svjetskom prvenstvu započeti protiv Sjedinjenih Američkih Država, a rivali "orlova" u grupi C su još Rusija, Australija, Kamerun i Tunis.

"Jako teške protivnike imamo na startu, što može da nam pomogne kao i na prethodnom Evropskom prvenstvu, kada smo igrali protiv favorita na startu, a onda smo došli do visokog plasmana. Sve u svemu, takmičenje je veoma dugo i biće prilike da podižemo formu i budemo najbolji kada to bude najpotrebnije", rekao je Nikola Grbić.

Napomenimo i to, plasman u narednu fazu obezbijediće po četiri najbolje selekcije iz svake grupe, a u drugi krug se bodovi prenose, prenosi Blic.