Ispred čuvenog balkona

Hiljade ljudi dočekalo srpske vaterpoliste

  • 31.07.2018. 07:10

"Delfini" su u Barseloni odbranili titulu šampiona Evrope i u njihovu čast organizovan je doček ispred čuvenog balkona.

Zbog velikog uspjeha Olga Danilović, koja je osvojila prvi WTA turnir u karijeri, takođe je bila pozvana na balkon, međutim ona se nije našla ispred Skupštine, pošto se zahvalila na pozivu i rekla da je uspjeh vaterpolista mnogo veći od njenog i da za nju ima vremena. 

Srbija je u finalu poslije peteraca savladala domaćina Španiju i tako je došla do sedmog zlata na šampionatu Starog kontinenta. 

Ispred Skupštine grada vladala je odlična atmosfera i srpski vaterpolisti dočekani su na način na koji su zaslužili.

Sa balkona se orilo – "Ko je najbolji?" – dok su navijači uzvratili sa – "Srbija". 

"Pokazali smo koliko vrijedimo. Ljudi, moramo da stisnemo, da od prvog momenta dokažemo da znaju na šta su udarili. Živjela Srbije!", rekao je Filipović na Balkonu. 

"Mislim da su se stvorili uslovi da ovo bude realno, da svaka granica bude pomjerena unaprijed. Hvala državi i ljudima koji nas prate i vjeruju u nas. Uspjeli smo da pokažemo da možemo da ostvarimo uspjehe. Hvala ljudima koji su došli, njima najveća zahvalnost, ali i cijeloj Srbi. Mislim da smo se na najbolji način odužili. Mi uglavnom pričamo kroz vodu", istakao je Filipović. 

 "Dobro je što smo osvojili četvrto zlato kako bi Đurđa (ćerka) mogla da bude ovdje. Kada vidimo koliko smo usrećili narod, onda to nema cijenu. Osjećaj koji se ne može opisati. Nadam se da će biti još povoda za ovakva slavlja", reči su Andrije Prlainovića.

"Jako smo lijepo slavili, pogotovo sa ovim momcima. Mi smo braća. Ovo je nevjerovatan osjećaj. Lijepo je biti ovde, kao droga, navikli smo da budemo ovde, naravno šalim se. Hvala svim ljudim koji su došli, a i onima koji su nam podržavali širom svijeta...", kazao je Pjetlović. 

"Vjerujem da je poraz od Hrvatske i Italije na finalnom turniru EL u Splitu bio prelomni trenutak. Tada smo shvatili da moramo nešto da promijenimo, ako želimo da pobijedimo. Taj momenat je jako bitan za nas i našu budućnost. Opet smo počeli da igramo jedan za drugog i to su neke stvari koje ovoj ekipi donosi uspjeh. Ovaj uspjeh je pokazao da imamo kvalitet i kada smo dovoljno motivisani, stvarno smo najbolji", rekao je Mitrović za RTS. 
 

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.