I ATP proglasio Đokovića za tenisera decenije

 • 17.12.2019.11:18

Novak Đoković ostvario je naveće uspjehe u protekloj deceniji, potvrdio je ATP. Uz srpskog tenisera, među najboljih pet našli su se Rafael Nadal, Rodžer Federer, Endi Mari i Stan Vavrinka.

ATP je u osvrtu na prethodnu deceniju konstatovao da su se Novak Đoković, Endi Mari i Stan Vavrinka pridružili Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadala u dominaciji svjetskim tenisom.

Srpski teniser je ostvario najveće uspjehe tokom posljednjih deset godina. Novak je osvojio ukupno 61 titulu, od kojih 15 sa Gren slemova, četiri sa Završnog mastersa i 29 sa turnira serije 1.000. Đoković je u jednom momentu bio šampion sva četiri najveća turnira, a postao je i prvi teniser koji je trijumfovao na svim mastersima. Čak pet puta je godinu završavao kao prvi na svijetu.

Rafael Nadal je osvojio 48 titula, od kojih 13 sa Gren slemova, a 20 sa Mastersa. Na prvoj poziciji je na kraju godine bio četiri puta. 

Rodžer Federer je trijumfovao na 42 turnira - na Gren slemovima je osvojio šet titula, na Završnom mastersu dvije, a na Mastersima 12.

Endi Mari je postao bogatiji za 32 pehara - osvojio je tri Gren slema, jedan Završni masters i 10 Masters titula. Uz to je dva puta osvajao zlato na Olimpijskim igrama i jednom je godinu završio kao prvi.

Top 5 igrača decenije kompletira Stan Vavrinka. Švajcarac je osvojio 15 trofeja, od kojih tri Gren slema i jedan Masters.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:49 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:50 Vremenska prognoza

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.