Igokea nakon istorijskog uspjeha: Imamo šta da kažemo i u TOP 16 fazi

  • 27.01.2021. 19:02

Ništa nije nemoguće kada su rezultati košarkaša Igokee ove sezone u pitanju. Nagrada za uložen trud i ravnopravnu borbu sa daleko skupljim protivnicima u FIBA Ligi šampiona stigla je sinoć poslije triler završnice Limoža i Hapoela, pa već sada svi s nestrpljenjem gledaju ka žrijebu za TOP 16 fazu.

Tenerife, Saragosa, Burgos, AEK samo su neki od potencijalnih rivala. Darko Talić smatra da on i njegovi saigrači imaju šta da kažu i u narednoj rundi. 

"Moram reći da sam izuzetno ponosan na svoju ekipu, stručni štab i upravu kluba. Mislim da smo velika porodica, što dokazujemo iz dana u dan i meča u meč. Nismo rekli svoju posljednju riječ, već i dalje idemo na svakoj utakmici po pobjedu. Želimo da ostvarimo što bolji rezultat u nastavku takmičenja", rekao je Talić.  

Tekuća sezona možda i najviše podsjeća na onu od prije osam godina, kada je Igokea bila prva poslije ligaškog dijela ABA lige. Tadašnji kapiten Milan Dozet, čiji se dres danas nalazi pod svodovima dvorane u Laktašima, ponosan je na ekipu. Za ATV kaže da su dobri rezultati plod predanog rada stručnog štaba i uprave kluba.     

"Trenutna pozicija u ABA ligi govori o kakvoj se ekipi ove sezone radi. Ono što mi je drago jeste što ova generacija prijeti da ugrozi rezultat naše. Iskreno se nadam da će im u tome uspjeti. Čestitam svima i idemo do kraja", izjavio je Dozet. 

Jutro nakon istorijskog uspjeha, u Laktašima je vladala sjajna atmosfera. Mještani su ponosni na igre koje košarkaši Igokee pružaju ove sezone. 

Naredni protivnik Aleksandrovčana je Split. Ta utakmica na programu je u ponedjeljak, a već narednog vikenda slijedi gostovanje Partizanu u Beogradu. Evropska košarka igraće se u Laktašima i na proljeće. Košarkaši Igokee sada čekaju na žrijeb koji je na programu narednog utorka. U TOP 16 fazi biće formirane četiri grupe sa po četiri tima, a po dvije proplasirane izboriće plasman na "fajnal-ejt". 
 

  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм