Real Madrid

Jović stigao u Madrid, Srbi oduševljeni

  • 12.06.2019.12:31

Danas od 13 sati Real Madrid će službeno predstaviti prvo ovoljetno pojačanje u napadu, Luku Jovića. Srpskog golgetera doveli su iz Ajntrahta za 60 milijona evra.

Jović je stigao u Madrid u utorak u kasnim večernjim satima, a kamere Marke, lista koji detaljno prati događanja oko Reala, zabilježile su njegov dolazak. Srbijanski mediji poput Blica oduševljeni su što Marka ovako prati njihovog najvećeg talenta.

"Ovaj potez španskih medija dokazuje da je Luka Jović već postao istinski superstar. Sada je svaki njegov korak pod povećalom, uostalom u to se i sam uvjerio nakon utakmice na stadionu "Rajko Mitić" s Litvanijom. Tada mu je prišao jedan od španskih novinara u nadi da dobije barem dvije riječi. Od sada će život novog napadača Kraljevskog kluba biti pod posebnim povećalom", piše Blic.

Jović je prošle sezone zabio 27 golova za Ajntraht u svim takmičenjima i isprofilirao se kao jedan od najtalentiranijih napadača na svijetu. 21-godišnjak je bio najzaslužniji zašto je Frankfurt stigao do polufinala Lige Evrope gdje su nesretno na penale ispali od Čelzija.