Odlučeno večeras

Mile Kovačević više nije predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske

  • 17.12.2019. 19:59

Mile Kovačević razriješen je dužnosti predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske. Na vanrednoj sjednici Skupštine saveza, koja je održana u Banjaluci, pristuna su bila 44 od 55 delegata, a Kovačević je jednoglasno smijenjen, pa će Fudbalski savez Republike Srpske nakon dvanaest godina dobiti novog predsjednika.

“ Nadam se da će fudbalska javnost sada odahnuti nakon što je došao kraj ovoj trakavici. Mislim, da fudbal u Republici Srpskoj zaslužuje puno više od onoga što se dešavalo u minulih nekoliko mjeseci. Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske u najkraćem roku sazvaće novu sjednicu skupštine na kojoj će biti izabran novi presjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske. Mi ćemo, već sutra poslati dopis Inspektoratu kako bi odblokirali rad saveza.” , izjavio je Milorad Lale, drugi potpredsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Među delegatima koji su podržali smjenu Mile Kovaćevića, našao se i Nikola Nikić, koji je poručio da je ovo “istorijski dan za fudbal u Republici Srpskoj”.

“Ovaj datum biće velikim slovima upisan u istoriju fudbala Republike Srpske, a možda jednako važan kao onaj dan kada je osnovan fudbalski savez Republike Srpske. Ja sam uvjeren da dolaze bolji dani za ovdašnji fudbala, i da će ponovo da zažive centri koji su za vladavine bivšeg predsjednika skoro pa ugašeni.” , izjavio je Nikola Nikić.

Tokom prelaznog perioda, do izbora novog predsjednika, ovu funkciju obavljaće, prvi potpredsjednik, Dušan Marković koji sada ima zadatak da zakaže novu sjednicu Izvršnog odbora, a potom i sjednicu Skupštine na kojoj će biti izabran novi predjednik. Sve to, rekao je Marković, trebalo bi da bude urađeno u narednih mjesec dana. Prema saznanjima ATV-a, Vico Zeljković, akutelni predjednik FK Borac, najbliži je predsjedničkoj fotelji u krovnoj kući fudbala Srpske.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.