Evroliga

Mirotić u posljednjoj sekundi riješio dramu

  • 27.02.2020. 20:41

Košarkaši Barselone i Bajerna ostvarili su pobjede u 26. kolu Evrolige.

Barselona je iznenadila CSKA i odnijela pobjedu iz Moskve poslije neizvjesne završnice rezultatom 80:77.

"Blaugrana" se osvetila Moskovljanima, koji su prethodno slavili ubjedljivu pobjedu u Španiji sa čak 29 razlike.

Ekipe su se konstantno smjenjivale u vođstvu tokom cijelog meča, a serijom 8:0 gosti su uspjeli da se odlijepe na +4 u posljednjih pet minuta.

CSKA je uspio da dođe na poen zaostatka i da ima napad do kraja meča kojim je mogao do pobjede, ali je loptu u svojim rukama imao Majk Džejms.

Američki plejmejker se "zabio" u protivničku odbranu i izgubio loptu, Brendon Dejvis je poslije faula pogodio oba bacanja, a Dimitrisu Itudisu je ostalo osam sekundi da nacrta napad za izjednačenje.

Grk je to uradio maestralno, pa je Džejms ostao sam kao duh, te uspio da pogodi trojku za izjednačenje. Ali, ostalo je još pet sekundi... Pešić je imao veoma lak zadatak za svoje igrače - lopta u ruke Nikole Mirotića.

Crnogorac je primio loptu okrenut leđima ka košu, a onda je pogodio izuzetno težak šut iz okreta preko Sent-Rosa - za pobjedu.

Upravo je Mirotić bio najbolji pojedinac svoje ekipe sa 23 poena i osam skokova. Pratili su ga Kori Higins sa 17 i Brendon Dejvis sa 16 poena.

Danijel Haket je imao 17 poena na drugoj strani, Darun Hilijard je ubacio 14, a pomenuti Džejms 12.

Bajern je na gostovanju u Sankt Peterburgu lako savladao Zenit - 77:68.

U prvom poluvremenu je viđen egal, a Bajern je uspio da preuzme vođstvo serijom 6:0 u završnici i sa +4 ode na pauzu.

Prednost gostiju lako je porasla u trećem kvartalu, a Zenit je uspio da se vrati u četvrtom i da svojom serijom dođe do izjednačenja (68:68).

Taj rezultat bio je na snazi na tačno tri i po minuta do kraja utakmice, a Zenit nije uspio više da postigne nijedan poen.

Ubjedljivo najbolji akter meča bio je Greg Monro sa 26 poena (12/18), osam skokova i pet asistencija. Najboljeg ga je pratio kod pobjednika Pol Cipser sa 13 poena, dok je Vladimir Lučić dodao deset, uz tri skoka i jednu asistenciju.

Na drugoj strani Ostin Holins je dodao 18, a Gustavo Ajon 17 poena.
 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.