Španci posvetili dokumentarac Antiću: Radomire, volimo te

  • 11.05.2020. 08:17

Španci ne zaboravljaju Radomira Antića. Legendarni srpski trener koji je 6. aprila preminuo u Madridu, ostavio je dubok trag u jednoj od najvećih fudbalskih zemalja na svijetu.

Tamošnja tv stanica "Gol" emitovala je sinoć dokumentarni film pod naslovom "Radomir, te kjero" (Radomire, volimo te) koji je iz arhivskih snimaka i svjedočanstava Antićevih nekadašnjih igrača, još jednom do tančina opisao veličinu i harizmu nekadašnjeg selektora Srbije, trenera Reala, Barselone, Ovijeda, Atletiko Madrida...

Naslov filma je ustvari navijački poklič sa tribina stadiona "Visente Kalderon" u Madridu sa posljednjeg meča iz Antićevog prvog mandata u Atletiku kada je 55.000 ljudi na nezaboravnoj utakmici i trijumfa nad Barselonom (5:2) dugo, ovacijama, ispratilo Antića sa terena. On je tada izašao i na "bis", a to skandiranje je zauvjek obilježilo ljubav Atletika prema Antiću.

U dokumentarnom filmu koji je emitovan sinoć o Radomiru Antiću su sa puno poštovanja i emocija govorili Milinko Pantić, Slaviša Jokanović, Havijer Saviola, Gaiska Mendijeta, Toni Munjoz, Gustavo Lopez i mnogi drugi.

U najavi emitovanja ovog filma naglašeno je da je Radomir Antić jedna od najistaknutijih ličnosti fudbala u Španiji i osvajač duple krune sa Atletikom 1996. godine i da je zbog toga zaslužio dokumentarac u Španiji.
 

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм