Svjetska liga

Srbija jača od oluje i Australije

  • 19.06.2019. 07:13

Vaterpolisti Srbije uspješno su započeli takmičenje na završnom turniru Svjetske lige u Beogradu.

U bazenu SRC Tašmajdan bili su bolji u meču B grupe od Australije, slavili su na kraju sa dovoljno ubjedljivih 12:8.

Bio je to meč koji je bio u prekidu punih 45 minuta, jer se pred kraj prve četvrtine spustilo veliko nevrijeme u prestonici Srbije, tako da je bilo pitanje da li će meč biti nastavljen.

U trenutku prekida, Australija je vodila sa 5:4, ali poslije toga su stali i kada je meč poslije 22.00 časova nastavljen, sve je išlo na stranu izabranika selektora Dejana Savića.

Nisu koncentrisano počeli "delfini" ovaj susret, Australijanci su pomalo neočekivano stigli do tri gola prednosti (3:0).

Onda je uslijedilo buđenje, golovima Filipa Filipovića i Miloša Ćuka Srbija je smanjila na 2:3, da bi na 3:5 Mandić postigao gol za 4:5, ali tada je meč prekinut zbog oluje.

Kada je sve nastavljeno, vidjeli smo sasvim drugačiju Srbiju, onakvu kakvu smo gledali godinama unazad. Raspucanu, dovoljno efikasnu i snažnu u odbrani, i Australijanci nisu imali šansu za iznenađenje.

Drugu četvrtinu završili su rezultatom 3:0, Vico, Stefan Mitrović i Rašović su postigli golove pa je na poluvremenu bilo 7:5 za "delfine".

Kao što je bila efikasna i prva, tako je bila i treća četvrtina, koju je Srbija dobila rezultatom 4:3. Raspucao se i iskusni Andrija Prlainović, koji je u tom dijelu postigao dva gola na svoj prepoznatljiv način, da bi u posljednjoj dionici viđen samo jedan gol, i to opet od strane Prlainovića.

Sve u svemu, dobro odrađen zadatak za početak turnira, zabilježena je pobjeda, ali u srijedu će biti daleko teže.

Hrvatska je naredni protivnik, oni su u prvom meču dana u B grupi pobijedili Kazahstan sa 20:4 i nema sumnje da će u srikedu od 21.00 časova sve ključati na bazenu SRC Tašmajdan.

Тагови: