Mlada teniserka

Tea Kovačević za ATV Jutro: Tenis je moja prva ljubav 

  • 21.10.2020. 14:24

Predanim radom, posvećenošću, ali i velikim talentom mlada teniserka iz Gradiške Tea Kovačević svakim novim turnirom krči put ka cilju koji je postavila još kada je prvi put uzela reket u ruke. Iako ima tek 10 godina ona iznova dokazuje o kakvom je biseru riječ. Nakon prošlogodišnjeg osvajanja prestižnog turnira u Americi, ove godine otišla je do kraja u Parizu, a gostujući u ATV Jutru ispričala nam je koliko odricanja je potrebno za vrhunske rezultate.

"Tenis je vrlo težak i izazovan sport gdje je potrebno mnogo truda i priprema kako bi se ostvarili rezultati koje sam ja ostvarila. Na tenis gledam kao na obavezu, to je moj najdraži sport i ne mogu da opišem ljubav prema njemu". 

Iza nje je nastup na “Čeri kupu” u Skoplju, koji je poslužio kao sjajna uvertira za odlazak u Majorku na turnir koji počinje drugog novembra i koji je sklopu akademije Rafaela Nadala. Tejin otac i trener Marko Kovačević pomno prati svaki njezin korak i trudi se da mlada nada bijelog sporta na pravi način iskoristi talenat koji posjeduje.

"Turnir na Majorci je iste klase kao onaj koji je Tea osvojila u Parizu. To su najveći turniri za djecu u ovim uzrasnim kategorijama. Ona je apsolutno spremna za odlazak i nadamo se dobrom izdanju tamo". 

Nije tajna da je tenis jako skup sport, pa Kovačević poručuje da je obezbjeđivanje finansijskih sredstava jedan od najizazovnijih segmenata u kreiranju samog plana i programa za odlazak na takmičenja. Ukoliko trenutna situacija sa Kovidom 19 dozvoli Teja bi nakon obaveza u Španiji trebalo da učestvuje na još nekoliko priznatih turnira do kraja tekuće godine.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.