Skupština grada Banjaluka

Amidžić: Na snazi Regulacioni plan iz prethodnih godina, procedura vraćena na prvi korak

  • Извор: АТВ
  • 19.07.2022. 18:07

Odluke Ustavnog suda se ne komentarišu, nego da se one provode i to je apsolutno jasno svima i tu postoji saglasnost kada su u pitanju svi u skupštinskoj sali, ne samo odbornici, nego i ljudi unutar Gradske uprave.

Rekao je ovo odbornik SNSD-a Srđan Amidzić na današnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka, a povodom odluke Ustavnog suda Republike Srpske.

Naime, Ustavni sud Republike Srpske odlučio da Odluka o donošenju Regulacionog plana dijela centralnog područja grada Banjaluka nije u saglasnosti sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o uređenju prostora i građenja.

"Kada su u pitanju sami Regulacioni planovi, istina je da smo juče kada je u pitanju Komisija za prostorno uređenje skinuli neke Regulacione planove, ali danas, tri tačke kada su u pitanju Komisije za regulacione planove su prošle. Prije svega jedna koja se odnosi na rješavanje upravo ove sporne situacije da bi grad izbjegao tužbe o kojima se govori, ali i još dvije tačke koje se odnose na inicijative za izmjenu Regulacionih planova", rekao je Amidžić.

Dodao je da se pokušava stvoriti slika, da kada je grad Banjaluka u pitanju, da tamo neki odbornici žele "sahraniti Banjaluku".

"Mi smo svjesni šta može da izazove odluka Ustavnog suda RS, mi smo podržali inicijativu na bazi koje će se prevazići ta situacija i omogućiti onim ljudima koji su već počeli da grade, da svoju gradnju završe do kraja. Ponavljam, pored te tačke postojale su još neke inicijative za izmjenu Regulacionih planova koje su upravo na ovoj komisiji podržane", rekao je Amidžić.

Amidžić je dalje dodao:

"Sada nemamo izmjenu na Regulacioni plan iz 2018. godine, već je na snazi neki iz prethodnih godina, sa ovim sadašnjim mi samo radimo izmjene na taj iz prethodnih godina, koji je po odluci Ustavnog suda RS sada važeći", istakao je Amidžić.

Dodao je da je procedura vraćena na prvi početni korak.

"Ono što treba da znate, jeste da je ta procedura vraćena na prvi početni korak, po usvajanju ove inicijative opet ide proces javne rasprave, nakon javne rasprave dolazi do finalnog rješenja ili finalnog prijedloga. Kada dođe finalni prijedlog, odbornici će imati priliku da se opredijele ili iznesu stav za taj finalni prijedlog", zaključio je Amidžić.




  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.