MUP preduzeo sve potrebne mjere

Pravila ponašanja na Srpska openu: Nema kišobrana i ruksaka

  • Извор: АТВ
  • 14.04.2023. 08:43

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske objavilo je smjernice ponašanja na teniskom turniru Srpska open.

Policijski službenici su u stalnom kontaktu sa organizatorima turnira, kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde ove vrste turnira. 

"Građane savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da se pridržavaju zvaničnih pravila ponašanja koje izdao organizator i sa sobom ne nose alkohol, velike ruksake, torbe, kišobrane i slično", naveli su u MUP-u.

Svi posjetioci turnira proći će protivdiverzione preglede od strane policijskih službenika na ulazima u lokaciju gdje se održava Srpskaopen, a preporuka je da u cilju izbjegavanja gužvi, na lokaciju dođu bar dva sata prije početka zakazanog meča.

Osim policijskih službenika, za potrebe turnira kao volonteri su angažovani i kadeti Policijske akademije.

"Apelujemo na građane da policiji prijave svako sumnjivo ponašanje. Na snazi je zabrana upotrebe dronova u blizini navedene lokacije", naveli su u MUP-u.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nastavaljaju i sa aktivnostima u pravcu identifikovanja osoba koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

Karte su od ovih lica biće oduzete i iste će biti poništene od strane organizatora turnira, a lica će biti sankcionisana u skladu sa članom 28. i članom 32. stav 3. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

U cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja sportske ATP turnira Srpska open na snazi su sljedeće obustave i naredbe:

U vremenskom periodu od 16. do 23.04.2023. godine u trajanju od 00,00 do 24,00 časa biće potpuna obustava saobraćaja u sljedećim ulicama u Banjaluci:

-Ulica dr. Mladena Stojanovića (od Ulice Trive Amelica do Ulice Olimpijskih pobjednika),

-Ulica Olimpijskih pobjednika (na dijelu od Bulevara srpske vojske do Ulice dr. Mladena Stojanovića),

-Ulica Gundulićeva (na dijelu od Aleje Svetog Save do Ulice Olimpijskih pobjednika) i

-ogranak Bulevara srpske vojske (na dijelu od broja 150 do ulice Olimpijskih pobjednika).

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase u periodu od 13.04.2023. godine od 00,00 časova do 24.04.2023. godine do 00,00 časova, osim za teretna vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima ovog sportskog turnira na području Grada Banja Luka. 

Zabrana se odnosi na ulice: Kralja Petra I Karađorđevića, Mladena Stojanovića, Olimpijskih pobjednika, Aleja Svetog Save, Gundulićeva, Vladike Platona, Branka Ćopića, Akademika Jovana Surutke, Janka Veselinovića, Bože Barićaka, Petra Kočića, Prvog krajiškog korpusa, Kralja Petra II Karađorđevića, Trive Amelice, Pave Radana, Svetozara Markovića, Ravnogorska, Dragiše Vasića, Stevana Mokranjca, Tina Ujevića, Milana Radmana i Masarikova.

Takođe, povodom bezbjednog održavanja navedene sportske manifestacije, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske donio je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Grada Banja Luka u svim ulicama osim na magistralnom putu M1- 101 (zapadni tranzit) i ulicama Rade Radića, Bulevar vojvode Stepe Stepanović, Bulevar Desanke Maksimović, Krfska, Gavrila Principa, Branka Morače, Kozarska i Radoja Domanovića i to od dana 13.04.2023. godine od 00 časova do dana 24.04.2023. godine do 24,00 časova. 

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!