Banjaluka

Bajkeri stigli u grad - prvi dan Moto festa u znaku sjajne festivalske atmosfere

 • 26.05.2023. 10:08

U Banjaluci je juče počeo šesti po redu Moto Fest, Banjaluka 2023. Lijepo vrijeme, dobra atmosfera, bogat program i raznovrsni sadržaji već prvog festivalskog dana privukli su veliki broj bajkera u Banjaluku.

Predsjednik MK Stršljen, Siniša Praštalo izjavio je da je jedan dio posjetilaca iz Poljske i Češke stigao već u srijedu, a za vrijeme Moto Festa najavljen je dolazak bajkera iz 28 evropskih zemalja. Kapaciteti moto kampa u sklopu festivalske zone su popunjeni, a u Banjaluci i okolnim gradovima traži se krevet više. 

"Ovo je događaj koji ima veliki potencijal i svaka godina traži više davanja od nas. Iako gosti svaki put kažu da je festival najbolji na kojem su bili, trudimo se da svake godine organizaciju dignemo za jednu stepenicu gore. Izrastamo u najveći, slobodno mogu reći, ovakav festival na Balkanu," istakao je Praštalo. Svojim aktivnostima MK Stršljen tokom cijele godine radi na promociji Banjaluke i Republike Srpske, a Moto Fest na koji dolaze prijatelji kluba i ljubitelji bajk kulture iz regije i Evrope, samo je kruna toga rada koja nas predstavlja u najboljem svjetlu. 

Objavljen aftermovie ovogodišnjeg Motofesta

Objavljen aftermovie ovogodišnjeg Motofesta

Tokom prvog festivalskog dana posjetioci su uživali u Moto sajmu na kojem se predstavlja 16 svjetskih moto brendova, sa najnovijim modelima motora i quad vozila, kao i proizvođači moto opreme. Jedna novina od ove godine su dnevne svirke u kojima su posjetioci mogli da uživaju, te da naprave odličnu uvertiru za večernji program koji ih je čekao na kraju prvoga dana. Banjalučki asfalt i atmosferu ispred tvrđave Kastel, su „zapalili“ stunteri koji su i ove godine doživjeli ovacije publike koja se okupila da isprati njihove manevre. 

Za vrhunac atmosfere i dobrog provoda pobrinuli su se odlični izvođači u okviru večernjeg programa. Krenuli smo žestoko sa pravom muzičko-energetskom bombom benda Iskaz. Njihova muzika koja je kombinacija hip hopa, roka, metala, regea i elektronike najavila je vrelu atmosferu koja nas je čekala do kraja večeri.   Slijedio je bend Koza Mostra koji je po prvi put nastupio na ovim prostorima i koji je sa fuzijom grčke, etno i balkanske muzike rasplesao publiku. Na kraju večeri slijedio je nastup miljenika publike koji se najviše iščekivao. Na sceni su se pojavili Goran Bare & Majke uz ovacije publike. 

Ni danas ne propustite posjetiti Moto sajam, još egzibicija na stunt show, dnevne svirke sa bendovima: Najda - Balkan Trip / Rok Apoteka / Django & Space Cowboys / Strings. i naravno odličan muzički program za koji su večeras zaduženi Goblini, DLM, Kerber. 

Satnice programa za petak 26.05.2023. 

 • 10:00 – 19:00 – Moto sajam 
 • 13:00 – dnevni koncerti 
 • 17:00 – 18:00 – Stunt Show 

Koncertni program

 • 20:30 – Deca loših muzičara – DLM
 • 22:20 – Kerber
 • 00:10 – Goblini

Ulaz za sve bajkere je besplatan. Cijena jednodnevne ulaznice za muzički program je 20,00 KM. Prodajna mjesta su: online prodajni sistem www.gigstix.ba, prodajna mjesta GIGSTIX prodajne mreže širom BiH, Trg Krajine Banjaluka, Cafe Bar Košnica Banjaluka i Hey Joe. Ulaznice će biti dostupne i na samom ulazu u tvrđavu Kastel. 

Тагови:
 • 07:00 АТВ јутро

  АТВ јутро

 • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија

  ''''Серија