Smanjili projekte, ne daju sredstva

Banjalučka Gradska uprava zapostavlja SUBNOR

  • Извор: АТВ
  • 05.03.2023. 19:30

Ne daju nam sredstva za restauraciju spomenika, a umanjeni su nam i projekti, žale nam se u SUBNOR-u na kabinet gradonačelnika. Komunikacija je, priznaju ipak, dobra, ali realizacija katastrofalna. Za obilježavanje u Jagarama dobili su samo sto maraka a toliko, kažu, košta pristojan vijenac, a gdje je tek prevoz. Kažu i da su ostali bez podrške za njihovu sedmu konferenciju iako im je usmeno obećano da će grad biti pokrovitelj.

"Do dana današnjeg nismo odgovor dobili, a što smo mi prijavili projekat kao projekat, Odjeljenje nam nije dinara dalo za taj projekat. Evo možete snimiti, uopšte Sedme konferencije u priznavanju projekata nema. Zašto? Je l’ to uništavanje SUBNOR-a? Da li oni hoće nas da skrajne? Mislim, neka se izjasne. Partizansko groblje je rak rana koja već pet – šest godina se provlači i nikad da se planiraju sredstva", kaže Ljubica Tadić, sekretar SUBNOR-a.

Boli ih, pričaju, takav odnos Grada prema njima, ali više to ne mogu da trpe niti da ćute. Gradonačelnik, po svom ustaljenom običaju kada se neko požali na njegov rad, odmah uskače sa pričom kako će se razgovarati. Poručuje i da ne može sve odjednom.

"Ja ih pozivam ako imaju još neko otvoreno pitanje da se jave načelniku da vidimo o čemu se radi. Otvoreni smo, znači sve što je važno da kandidujemo. Isto tako, ja se nadam da ljudi razumiju da u jednoj godini ne možete sve jedno pitanje riješiti. Moramo imati prioritete", kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Prioritet SUBNOR-a je njima veoma bitna Konferencija koju je taj isti načelnik koga gradonačelnik spominje - odbio. Na ovaj način se briše istorija, odgovor je iz SUBNOR-a. Kažu, pokušaće doći do gradonačelnika i nadaju se da neće sve ostati samo na riječima kao do sada, pogotovo ove godine kada obilježavaju 75-u godišnjicu osnivanja. 

Тагови: