Čak zbija i neslane šale

Banjalučki gradonačelnik obećava, ali ne ispunjava

  • Извор: АТВ
  • 04.09.2022. 20:18

Pojedina banjalučka naselja nemaju ni kap vode, put u Priječanima izgleda kao makadam, sportska dvorana na Laušu godinu dana kasni sa izgradnjom, građani plaćaju najskuplju autobusku kartu u regionu. Zbog svega, građani se svakodnevno žale na netransparentno trošenje novca. Gradonačelnik u tome ne vidi ništa sporno. Čak, na taj račun, zbija i neslane šale. 

"Šta vi mislite da mi svi obučemo crninu i ćutimo dok ne završeimo svagdje vodu, svaku malu sitnicu, da budu dani žalosti u Banjaluci pa onda da kažemo, sve kad završimo onda ćemo možda malo i zapjevati i nešto uraditi", kaže Stanivuković.

Na renoviranje i dalje čeka banjalučka Gimnazija. Konkretno, na saniranje krova. 

Grad je predložio svoju ideju koja ne odgovora propisima. O izdvajanju sredstava za tu namjenu, više niko ni riječi.

"Kad smo mi izložili to šta su oni nama nudili čak smo zvali I predstavnike nekih firmi da oni objasne šta hoće, to je bilo neka vrsta solarnih ploča koje ne bi mogle da zagriju naš prostor pa bi onda morali da imamo još dodatno grijanje I onda je školski odbor rekao da to treba da se analizira. Na tome se završilo , više se oni nisu ni javili i na tome je to stalo", kaže  Vita Malešević – Direktor Gimnazije Banjaluka.

Stalo se i na jednokratnoj pomoći penzionerima od 100 KM. Već osam mjeseci čekaju da gradonačelnik ispoštuje tu odluku Skupštine grada. Ne mari Stanivuković za tim što i ta stavka stoji u budžetu koji je jednoglasno uvojen.

Ukoliko ne dobiju ono što im je obećano, penzioneri najavljuju i proteste nakon konferencije koja je zakazana za dva dana. 

"Poslije ćemo vidjeti da li ćemo ići na veći prostest. Penzioneri neće da šute. Da pooslije toga 9 mjeseci gradonačelnik ne reaguje na to, odnosno ne želi da to isplati, a neka 4 miliona KM koja je dobio on da podijeli svojim strukturama, to je uradio, jedino su ostala sporna 4 miliona za penzionere kojima je to vrlo potrebno", kaže Zoran Uletilović.

I to nije sve. Obećan je banjalučanima i atletski stadion kojeg nema ni na vidiku. I od njega po ustaljenoj praksi samo mrtvo slovo na papiru. 

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм