Знак сјећања

Бањалука обиљежава Дан града

  • Извор: АТВ
  • 22.04.2024. 07:57

Бањалука прославља Дан града, у знак сјећања на 22. април 1945. године, када је град ослобођен од окупатора у Другом свјетском рату.

Уз највећи торту и спектакуларан програм Бањалука ће прославити Дан града, а присутне очекује занимљив и забавни програм који ће почети у 18.00 часова у Парку Младен Стојановић.

За забаву ће се побринути Градски тамбурашки оркестар за који се увијек тражи улазница више.

"Најбитније је да Дан града прославимо са нашим суграђанима јер без њих овај град не би био какав јесте, управо због тога смо дошли на идеју да са нашим суграђанима од прошле године па све наредне прослављамо Дан града", рекла је у АТВ Јутру портпаролка Градске управе Теа Беадер.

Очекује се и свечана академија на којој ће се одржати додјела награда и признања заслужним појединцима, која ће се одржати у 19 часова у Спортском центру Борик.

"Много њих је добило награде овај пут, имамо чак три Кључа града, много гостију нам долази у Бањалуку што нас заиста радује", каже Беадер.

Кључ града са Повељом "Почасни грађанин града Бањалука", између осталих, добиће министар одбране Србије Милош Вучевић, министар спољних послова Србије Ивица Дачић и постхумно генерал Момир Талић.

Дан града се обиљежава и наредних дана.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм