Nije poželjno otvarati prozore

Banjaluku preplavili zeleni skakavci

  • Извор: СРНА
  • 27.08.2023. 08:49

Banjaluku su u proteklim danima preplavili sitni, zeleni skakavci koje u večernjim satima izmami svjetlo sa ulice, iz stanova i kuća.

Skakavce privlači ulična rasvjeta, oko koje se okupljaju u rojevima, tako da posmatračima sa strane sve liči na pravu malu najezdu.

Banjalučani kažu da je nekada pravi poduhvat proći kroz zeleni roj na pasareli koja vodi do naselja Petrićevac, a uveče nije poželjno otvoriti vrata i prozore, jer ih privlači svjetlost iz kuća i stanova.

Najezda afričkih skakavaca kod Drniša

Najezda afričkih skakavaca kod Drniša

Mještani banjalučkog naselja Petrićevac rekli su novinaru Srne da gotovo svake godine imaju problema sa raznoraznim insektima.

Osim komaraca, koje, kako kažu, ni zaprašivanje ne može dovoljno suzbiti, sada se "suočavaju" sa skakavcima.

Stručnjaci objašnjavaju da se sitni zeleni skakavci obično pojavljuju od jula do oktobra.

Iz tuzlanskog zatvora pobjegao zatvorenik!

Iz tuzlanskog zatvora pobjegao zatvorenik!

Riječ je o vrsti koja se najčešće pojavljuje u vlažnim i močvarnim predjelima, ne spada u štetočine i ne izaziva alergijske reakcije.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм