Banjaluka

Besplatne karte za gradski prevoz, ali samo penzionerima sa najnižim primanjima

  • Извор: АТВ
  • 12.08.2022. 19:48

Od predizbornog obećanja gradonačelnika Banjaluke da će besplatne karte za gradski prevoz imati svi penzioneri - nema ništa. Ispunio je samo pet odsto obećanog, jer će od 40.000 koliko ih Banjaluka ima, besplatnu kartu dobiti manje od 2.000 najstarijih. Tačnije, samo oni sa najnižom penzijom.

Iz Udruženja penzionera kažu, nakon svega do sada viđenog, ništa bolje nismo ni očekivali. 

 “S obzirom da je gradonačelnik u svojoj predizbornoj kampanji i dolaskom na mjesto gradonačelnika izjavio da će svi penzioneri grada Banjaluka imati besplatan prevoz, a sada vidimo da je to dobilo njih samo pet odsto, mi ne očekujemo neko poboljšanje po tom pitanju, jer to je još jedna u nizu nekih prevara od njega prema penzionerima”, rekao je Zoran Uletilović, predsjednik Udruženja penzionera grada Banjaluka.

Draško Stanivuković, ipak, ovo predstavlja kao veliki uspjeh gradske vlasti. 

“Spadamo u one političare koji će skoro za manje od 2 godine ispuniti svih 100 posto datih obećanja. Smatramo se endemskom vrstom političara zbog toga i to je prosto tako, zašto to da ne kažem”, Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

To, osim gradonačelnika i njegovih saradnika, ne može reći niko drugi, smatraju iz skupštinske većine. Ovo je još samo jedan spin u nizu, jer svoja neispunjena obećanja, koja su na svojoj koži najviše osjetili penzioneri, pokušava predstaviti kao velike uspjehe, kaže Dragoslav Topić. 

“Ja mislim da nije ispunio ni jedno od obećanja koje je bilo u predizbornoj kampanji, a to pokazuje i sad ovaj dio oko prevoza i za penzionere i za studente i za srednjoškolce. Bilo je obećanje da će i njima prevoz biti besplatan, a sada vidimo da su to samo studenti iz porodica 4+. Znači, to nije obećanje ispunjeno u potpunosti, čak ni djelimično”, smatra Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Ne samo da penzioneri nisu dobili besplatan prevoz nego nisu ni obećanih 100 maraka pomoći.


  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок