Бањалука

Буран почетак сједнице Скупштине града, пред одборницима само једна тачка

  • Извор: АТВ
  • 11.01.2024. 12:21

Након скоро два сата кашњења почела је ванредна сједница Скупштине града Бањалука, а пред одборницима је једна тачка која се односи на реалокације буџетских средстава.

Одборници бањалучке Скупштине данас су уједињени. Након што су због ненамјенског трошења средстава од стране градоначелника Драшка Станивуковића радници у Градској управи остали без плата као и градских институција и социјалне категорије без помоћи, одборници су изашли са захтјевом да се мора радити по закону те доставити на увид јасне документе.

"Занима нас шта је по закону! Ја хоћу да донесемо одлуку на основу онога што је по закону. Да ли је ребаланс по закону? Да ли је реалокација по закону? Довели смо људе у хаос. Гдје је новац који је био планиран за те људе, а планиран је буџетом? Неко га је потрошио. Да ли се релокацијама заиста рјешавају проблеми плата и социјално угрожених. Молим вас да прије било какве дискусије и усвајања дневног реда тражим документе за све што данас требамо изгласати како бисмо знали да је све у складу са законом“, казала је, одборница Народног фронта Дијана Јешић. 

Kако додаје, Бањалука се налази у кризи гдје трпе најосјетљивије категорије, те је затражила образложење за кршење закона који се свакодневно дешава у Градској управи. 

Да је нестручност градоначелника Станивуковића дозлогрдила свима, па чак и одборницима ПДП-а потврдио је и Милко Грмуша, одборник поменуте странке, који је у име Kлуба ПДП-а одржао буквицу градској администрацији.

Грмуша је оштро искритиковао градоначелника и рад Градске управе која из дана у дан све више шокира својом нестручношћу.  Kако је Грмуша рекао вријеме је да се Град Бањалука уведе у законске оквире те да се хапсе одговорни у Градској управи због којих се град нашао у безизлазној ситуацији.

"Рокови за све су пробијени, чак и за Буџет за 2024. годину који је требао бити изгласан до 15. децембра, а не 28. како је био случај ове године јер Министарство финансија мора да прегледа тај документ", рекао је Грмуша.

Грмуша је јавно поручио да се требају ухапсити сви одговорни у Градској управи због чије неодговорности је дошло до овакве ситуације, да се не исплаћују плате и социјална давања:

"Четири квартална  Извјештаја о извршењу буџета је морао послати Град Бањалука, ако није послао хапсите одмах, не интересује ме ко је одговоран у Градској управи. Да су читали те извјештаје о извршењу буџета видјели би да има проблема и да ћемо доћи у ову ситуацију. Недостатак знања и струке нас је довео докле нас је довео", јасан је Грмуша.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.