Добре вијести стижу и за пензионере

Бурна ванредна сједница: Бесплатан јавни превоз за вишечлане породице!

  • Извор: АТВ
  • 18.09.2023. 19:24

Јавни превоз биће бесплатан за вишечлане породице. Одлука је то Скупштине града Бањалука.

Добре вијести стижу и за пензионере. Пуну цијену аутобуских карата неће плаћати. Пракса субвенција се ипак наставља. 

"Најзад ево након великих преговора, договора, успјели смо да дођемо до нашег циља, да постигнемо оно за шта смо данас и дошли", каже Јован Радовановић из Удружења "4+".

Јавни превоз биће бесплатан и за особе са инвалидитетом и потешкоћама у развоју. На приједлог клуба одборника СНДС-а, подршка осталих, није изостала.

"Требамо им олкшавати живот, омогућавати да квалитеније функционишу у овоме граду, прије тога смо повећали казне за паркирање, предложићемо да та средства се врате тим удружењима и тим спортским клубовима и ево када се дода да ће све те категорије имати бесплтана јавни превоз, мислим да је урађена једна поприлично добра ствар, каже Бојан Пећанац, одборник СНСД-а у Скупштини Града Бањалука.

"Наш план нису само породице са 4 и више дјеце, него породице са троје и више дјеце, наш план нису само пензионери са најнижом пензијом него сви пензионери и то планирамо да спроведемо већ кроз неколико мјесеци", каже градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Усвајању одлука, претходила је вишечасовна расправа. Али, не у сали, него у ходнику зграде Градске управе. Kао и до сада, главни актери градоначелник Драшко Станивуковићи и Бојан Kресојевић, градски менаџер, са једне стране и Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука са друге стране. 

Међутим, чланови Удружења 4+ од својих права, нису хтјели одустати.

Они који су купили карте за септембар по пуним цијенама, град ће рефундирати. Бањалука је добила званично и директора Дома здравља. Други је то мандат Невене Тодоровић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм