Protest

Đajić: Stanivuković do petka da povuče odluku o poskupljenju parkinga

  • Извор: СРНА
  • 16.08.2023. 13:38

Odbornici skupštinske većine u Skupštini grada Banjaluka i građani zatražili su danas od gradonačelnika Draška Stanivukovića da do petka, 18. avgusta, povuče odluku o poskupljenju parkinga ili će u suprotnom u ponedjeljak, 21. avgusta, biti održani novi protesti, a potom i blokada grada, rekao je predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić.

Đajić je novinarima nakon protestnog okupljanja i blokade saobraćaja kod Gradske uprave zbog poskupljenja parkinga, rekao da je danas poslata jasna poruka Stanivukoviću - "da više ne može da zavlači ruke u džepove građana".

"Potrošio je milijardu KM budžetskog novca, nekoliko miliona KM kredita i ono što je najvažnije za građane - poskupjeli su grijanje, voda, odvoz smeća", naveo je Đajić.

U Banjaluci protest zbog poskupljenja parkinga

U Banjaluci protest zbog poskupljenja parkinga

Govoreći o izgradnji centralnog spomenika poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci, on je rekao da spomen-obilježje treba da bude podignuto kod Palate predsjednika, a ne na "Krašovom" parkingu.

Đajić je istakao da treba da bude završena farsa u vezi sa zemljištem "Autoprevoza" na staroj autobuskoj stanici i da o tome treba voditi ozbiljne pregovore stručnih ljudi kako bi konačno bila stavljena tačka na taj slučaj.

Odbornik Socijalističke partije u Skupštini grada Banjaluka Nikola Vukčević smatra da je današnji skup prirodna reakcija građana na "samovolju gradonačelnika koji je ničim izazvvan podigao cijenu parkinga u gradu", te dodao da su ova pitanja u isključivoj nadležnosti Skupštine grada.

Vukčević: Ispitati ustavnost odluke o poskupljenju parkinga!

Vukčević: Ispitati ustavnost odluke o poskupljenju parkinga!

Predsjednik Gradskog odbora DEMOSA Banjaluka Boran Bosančić izjavio je da je pravilnik na koji se pozvao gradonačelnik suprotan Zakonu o komunalnim djelatnostima, Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu grada Banjaluka, a uz to nije ni objavljen na službenoj stranici grada, što znači da ne može da stupi na snagu.

Bosančić je najavio da će do kraja sedmice pokrenuti proceduru ocjene ustavnosti ovog pravilnika.

Cijena parkinga u svim tarifnim zonama u Banjaluci od juče je povećana. Parking je po jednom času u nultoj zoni poskupio sa jedne na tri KM, u prvoj zoni sa jedne na dvije KM, a u drugoj zoni sa 0,50 KM na jednu KM. Cjelodnevna karta za parkiranje u prvoj zoni iznosiće sedam KM, a u drugoj pet KM.

Cijena mjesečne parking-karte koja se može koristiti samo na parkiralištima u drugoj tarifnoj zoni biće povećana sa 40 KM na 60 KM, a godišnje sa 400 KM na 600 KM.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм