Grad Banja Luka

Dodijeljen prostor za dnevni centar za podršku djeci u riziku

 • 10.01.2019.13:42

Grad Banja Luka dodijelio je poslovni prostor u objektu Društvenog doma Bronzani Majdan za potrebe uspostavljanja usluge Dnevnog centra „Gnijezdo za djecu u riziku“.

Riječ je o projektu IN fondacije - fondacije za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih koja devet godina radi na prevenciji nasilja i do sada su otvorili 14 ovakvih centara u BiH, sa ciljem da se osigura trajnija podrška kako bi se djeca u riziku osnažila da lakše prevazilaze teškoće i izazove sa kojima se svakodnevno susreću.

Prostor, ukupne površine 94,77 kvadratnih metara, biće dodijeljen ovoj fondaciji u zakup pod posebnim uslovima.

Kako je navedeno u odluci o dodjeli ovog prostora, koja je donesena na decembarskoj sjednici Skupštine Grada, IN fondacija je u svom zahtjevu za dodjelu prostora navela da su aktivnosti dnevnog centra usmjerene u pravcu preventivno – interventnog programa za djecu u uzrastu od šest do 15 godina, a što se odnosi na aktivnosti individualnog praćenja, podrške i direktnog rada sa djecom i njihovim roditeljima. Saradnja bi se, kako su naveli, uspostavljala i sa predstavnicima škola i drugih relevantnih ustanova koje pružaju podršku i zaštitu djeci u riziku.

Prema ranijim najavama iz fondacije, uz ovaj dnevni centar u Bronzanom Majdanu, otvoriće još jedan u MZ Karanovac. Tako bi od prve polovine 2019. godine oko tridesetak mališana trebalo svakodnevno da prolazi kroz programe i rad centara u Banjoj Luci.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.