Predsjednik Srpske

Dodik: Nastaviti istrajno jačati Banjaluku

 • Izvor: Srna
 • 25.05.2023. 08:07

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je grad Banjaluka opravdano stekao status administrativnog, turističkog, sportskog i kulturnog centra čiji dalji napredak svakodnevno treba razvijati na opštu društvenu korist svih njenih građana.

"Vjerujem da će gradska vlast uz pomoć republičkih institucija, na lokalnom i regionalnom nivou, nastaviti kreirati i realizovati brojne programe i ideje koje će nesebično i istrajno jačati našu Banjaluku", naveo je predsjednik Srpske u čestitki povodom Spasovdana - krsne slave grada upućenoj građanima i rukovodstvu grada.

On je poželio da u zdravlju, veselju i dostojanstveno bude proslavljen ovaj veliki praznik, njegujući kulturno-istorijsko nasljeđe srpskog naroda kroz običaje i tradiciju.

Banjaluka će obilježiti krsnu slavu grada Vaznesenje Gospodnje - Spasovdan u duhu tradicije i uz bogat kulturno-umjetnički program.

Slavu grada, koja je i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježavaju zajedno grad Banjaluka i Eparhija banjalučka.

 • 15:00 Tet a tet (R)

  Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti? Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

 • 16:00 Autošop magazin (R)

  Specijalna emisija posvećena automobilizmu i auto-industriji, aeornautici, digitalnim tehnologijama i saobraćaju. Sve što ste željeli da saznate o automobilima.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Serija: The Paper/Novine (R) (12+)

  Serija 'Novine' hrvatska je kriminalistička serija u režiji Dalibora Matanića, a prema scenariju Ivice Đikić.

 • 17:50 Metar moga sela (R)

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice naše medijske kuće, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.