Banjaluka

Dodik obišao mjesto izgradnje teniskih terena: Banjaluka dobija novi sadržaj

 • Izvor: ATV
 • 19.03.2023.11:15

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, obišao je danas mjesto izgradnje teniskih terena u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci.

Gradnju terena su sa njim obišli i predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović i predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić.

Dodik je rekao da će tereni, dvorana i sva logistika biti u funkciji 5. aprila, što znači da će biti omogućen dolazak tenisera nekoliko dana ranije kako bi se mogli pripremiti.

„Grad Banjaluka sa ovim dobija jedan novi sadržaj, dobija i Republika Srpska. U zadnjih 15-tak godina ovdje je skoro sve novo, ovo sada poprima sasvim drugi oblik i može da se takmiči sa najljepšim ovakvim sadržajima širom svijeta. Ovo je sportski događaj koji je najveći nakon Olimpijade, koja se desila u BiH, nije bilo nijednog većeg sportskog događaja“, izjavio je Dodik novinarima podsjetivši da Banjaluka dobija multifunkcionalnu sportsku dvoranu.

Milinović je ovom prilikom zahvalio predsjedniku Republike Srpske koje je prije pet mjeseci prvi prepoznao ovu ideju i dao bezrezervnu podršku.

„Dodik je pogurao sve institucije da dođemo do onog što se zove najveći sportski doogađaj možda i u istoriji Republike Srpsk. Ovo je jedan ogroman projekat, koji smo u četiri mjeseca uspjeli napraviti“, reako je Milinović.

U Parku Mladen Stojanović u toku je izgradnja sportskog terena za potrebe teniskog turnira "Srpska open" koji će biti održan u Banjaluci od 16. do 23. aprila.

Najveći objekat koji se gradi je centralni teren koji može da primi 6.000 gledalaca, a osim ovog, biće spremna još dva terena za mečeve na turniru, kao i šest terena za trening.

Na najvećem teniskom turniru u Republici Srpskoj iz serije 250 najavljeno je učešće najboljih svjetskih tenisera koje će predvoditi Srbin Novak Đoković.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 22:30 Film: Veza za dvije noći (12+)

  Snježna mećava zatoči dvoje potpunih stranaca u malom stanu.

 • 00:15 Serija: Bolivar (R)

  'Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.

 • 03:00 Noćni program

  Noćni program