Iz uprave Grada Banjaluka bez odgovora

Dok nestale Srbe niko i ne traži, imena Bošnjaka izložena u centru Banjaluke

 • Izvor: ATV
 • 30.08.2022.13:39

Povodom Međunarodnog dana nestalih u centru Banjaluke postavljena je izložba "Gdje je" u organizaciji Instituta za nestala lica BiH sa imenima nestalih, koju je odobrio Grad Banjaluka. Na izložbi su predstavljena imena nestalih Bošnjaka u trenutku kada zvaničnici Srpske protestuju protiv (ne)rada Instituta kada su u pitanju srpske žrtve.

Postavljanje ovog materijala na Trgu nije moglo proći bez odobrenja Grada Banjaluka i gradonačelnika Stanivukovića, međutim, njegovi saradnici i portparol ne odgovaraju na pozive ATV-a.

Dok je proces traženja nestalih bio na nivou Republike Srpske od završetka rata do 2008. godine pronađeno je 4.100 lica, a kada je nadležnost prenesena na nivo BiH za 14 godina pronađeno je 260 lica srpske nacionalnosti.

Predsjedavajući Kolegijuma direktor Mujo Hadžiomerović, predsjedavajući Savjetodavnog odbora Mladen Živanović i šef delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u BiH Emir Camić obratiće se prisutnima na mjestu gdje je postavljena izložba, a predviđeno je i obraćanje predstavnika Grada.

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.
 • 12:15 Serija: Red Rok (R)

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 12:35 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:50 Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.