Iz uprave Grada Banjaluka bez odgovora

Dok nestale Srbe niko i ne traži, imena Bošnjaka izložena u centru Banjaluke

  • Извор: АТВ
  • 30.08.2022. 13:39

Povodom Međunarodnog dana nestalih u centru Banjaluke postavljena je izložba "Gdje je" u organizaciji Instituta za nestala lica BiH sa imenima nestalih, koju je odobrio Grad Banjaluka. Na izložbi su predstavljena imena nestalih Bošnjaka u trenutku kada zvaničnici Srpske protestuju protiv (ne)rada Instituta kada su u pitanju srpske žrtve.

Postavljanje ovog materijala na Trgu nije moglo proći bez odobrenja Grada Banjaluka i gradonačelnika Stanivukovića, međutim, njegovi saradnici i portparol ne odgovaraju na pozive ATV-a.

Dok je proces traženja nestalih bio na nivou Republike Srpske od završetka rata do 2008. godine pronađeno je 4.100 lica, a kada je nadležnost prenesena na nivo BiH za 14 godina pronađeno je 260 lica srpske nacionalnosti.

Predsjedavajući Kolegijuma direktor Mujo Hadžiomerović, predsjedavajući Savjetodavnog odbora Mladen Živanović i šef delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u BiH Emir Camić obratiće se prisutnima na mjestu gdje je postavljena izložba, a predviđeno je i obraćanje predstavnika Grada.

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.