Skupština grada Banjaluka

Besplatne građevinske dozvole za građane Banjaluke, neograničeno radno vrijeme kafića

  • Извор: АТВ
  • 11.07.2023. 20:45

Odbornici Skupštine grada Banjaluka donijeli su odluku o besplatnim građevinskim dozvolama za objekte do 200 kvadratnih metara, kao i besplatne projekte za izgradnju porodičnih domova.

Uz ovu, na današnjoj sjednici Skupštine grada donesena je i odluka o besplatnim placevima u početku za višečlane porodice, a onda i za mlade bračne parove.

Gradski menadžer Bojan Kresojević  rekao je da Banjaluka u oblasti turizma bilježi odlične rezultate, te da će zahvaljujući novoj odluci o neograničenom radnom vremenu za ugostiteljske objekte u centru grada bilježiti još bolje rezultate.

"Vodovod " Banjaluka: Velika potrošnja vode, od večeras redukcije

“Omogućili smo da u nultoj i prvoj zoni ugostiteljski objekti da rade do 5 časova ujutru, naravno uz odgovarajuće takse koje će plaćati Gradu”, istakao je.

Na današnjoj sjednici usvojena je i odluka o oštrijim kaznama za uništavanje gradske imovine takođe usvojena.

Odbornici nisu dali podršku tački o upisnoj politici škole u Adi, odnosno, da se škola u Adi definiše kao nova centralna škola, kao ni podršku za upisnu politiku koja to prati.

Kafanama neograničeno radno vrijeme

Kafanama neograničeno radno vrijeme

Predsjednik Skupštine Grada, Ljubo Ninković, naglasio je da je završena još jedna maratonska sjednica, te da su odbornici podržali 99 odsto tačaka.

“Danas je na dnevnom redu bilo 90 tačaka, dakle imali smo obiman dnevni red. Priveli smo sjednicu kraju, išli smo u tom pravcu, a gotovo 99 posto tačaka je dobilo podršku odbornika. Kada je riječ o odluci koja se odnosi na neograničeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata, skupštinska većina je imala amandman na odluku, jer smo smatrali da mora da se proširi obuhvat, tačnije da se obuhvate svi objekti u nultoj i prvoj zoni. Usvojili smo i odluku o taksama, gdje su definisane cijene po zonama, a ugostitelji su ti koji će procijeniti da li im se isplati i da li će uplatiti taksu”, kazao je Ninković.

Na ovoj sjednici usvojene su odluke kojim su stvorene pretpostavke za nesmetanu izgradnju više vodovoda, kao i za zamjenu postojeće LED rasvjetom na cijelom području grada i tzv. pametno upravljanje rasvjetom.

Brojna pitanja čekaju banjalučke odbornike, a ni stara nisu riješena

Brojna pitanja čekaju banjalučke odbornike, a ni stara nisu riješena

Doneseno je i više nacrta regulacionih planova, zatim odluka o dodjeli poslovnih prostora u zakup pod povoljnim uslovima, programi rada za ovu godinu i prošlogodišnji izvještaji o radu javnih ustanova Banski dvor, Centar za socijalni rad, Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Turističke organizacije grada, kao i Gradske razvojne agencije.

Usvojena je i odluka o utvrđivanju visine sredstava za stipendiranje učenika i studenata iz budžeta Grada, visini stipendija, deficitranim i suficitarnim zanimanjima za školsku/akademsku 2023/2024. godinu, kao i odluke o utvrđivanju naziva ulica u naseljima: Dragočaj, Ramići i u Ada.

Ova redovna sjednica prva je nakon skoro više od tri mjeseca neodržavanja redovnih sjednica. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.